19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Aydın'da AB coşkusu

Brüksel’de yapılan Avrupa Birliği (AB) Zirvesi’nden çıkan sonuçları olumlu bulan Aydın Belediyesi, şehrin cadde ve sokaklarını Türk ve AB bayrakları ile donattı.

Önceki gece belediye tarafından İzmir’den temin edilen bayraklar, gece görevlileri tarafından cadde ve sokaklara asıldı.

Bugün Aydın’da sokağa çıkan vatandaşlar ilginç bir manzara ile karşılaştı. AB müzakereleri sonuçlarının açıklanmasının ardından Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin’in talimatıyla Atatürk Meydanı ve şehrin en işlek caddesi olan Adnan Menderes Bulvarı, AB bayrakları ile donatıldı.

 Türk bayrakları ile birlikte dalgalanan AB bayrakları, Aydın’da ilginç görüntülere sahne oldu.

Türkiye’nin AB yolunda ciddi ilerleme kaydettiğini söyleyen Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, "Bu sürecin vatandaş tarafından da benimsenmesi ve şartların yerine getirilmesi amacıyla şehri AB bayrakları ile donattık. Bu sevinç, 41 yıldır devam eden bir sürecin mutlu bir sonuca ulaşmasıdır. Mutluluk aslında, 41 yıllık uzunca bir süreçtir. Türkiye birliğe girmiş değildir, ancak bu yol açılmıştır. Esas olan, Türkiye’nin ekonomik istikrarın yanı sıra siyasi istikrarın da sağlanmış olmasıdır. Merkezi idare bu yönde attığı adımlarla bir başarı sağlamıştır. Sadece merkezi idare değil, tüm kurumlarımız, başta belediyeler olmak üzere en kısa sürede bu süreci tamamlamalıdır. Burada halkın desteği ve katkısı da önemlidir. Tam üyelik sağlanıncaya kadar bu heyecanı duyacağız ve halkı bu heyecana ortak edeceğiz" dedi.

Aydın
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 16:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?