19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Aydın'da 'Alo havalar nasıl' hattı

  Hava durumu hattında günlük ve haftalık bilgilerin yanısıra ani değişiklikler konusunda da vatandaşlar bilgilendiriliyor. Bilgiler, santraldeki cihazdan otomatik olarak telesekreter aracılığı ile arayan kişiye aktarılıyor.
Aydın havasının kısa sürede çok fazla değişkenlik gösterdiğini belirten Aydın Meteoroloji Müdürü Mustafa Yılmaz, özellikle son yağışların ardından vatandaşların hava durumunu daha fazla merak ettiğini ve programlarını hava durumuna göre düzenlediğini belirtti. Yılmaz, "Hava durumu" hattının yeni faaliyete geçtiğini belirterek, "Aydın'daki vatandaşlarımızın yanı sıra pamuk, incir, çilek ve serada sebze üretimi yapan çiftçilerimiz hava durumuna göre hareket ediyorlar. Hava durumunu göz önünde bulundurmadan pamuk ekimi yapan çiftçimiz büyük zarara uğrayabiliyor. Bunun yanında Aydın'da güneşli bir havanın gecesinde don görülebiliyor. Bu gibi durumlarda, serada üretim yapan çiftçilerimiz de zarar görüyor. Bunu önlemek ve vatandaşlarımızın günün 24 saati günlük, haftalık ve hatta 2 saatlik hava raporu alabilmesi için bu sistemi kurduk. Hava durumunu merak eden vatandaşlarımız '(0256) 214 99 20' numaralı telefonu arayıp 411'i tuşlayınca hava durumunu öğrenebilirler" dedi.
Meteoroloji Müdürü Mustafa Yılmaz, bu sistemle hem personelden tasarruf sağladıklarını, hem de vatandaşa 24 saat hava raporu verdiklerini de belirtti.
İBRAHİM KILINÇ - AYDIN (İHA)
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2004 Çarşamba 14:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?