31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Aydın'da bomba paniği

Aydın merkezde seyir halindeki bir araçtan düştüğü ifade edilen ilk yardım çantası; çevrede korku ve paniğe neden oldu. 

Olayın siyasi parti temsilcilikleri yakınında meydana gelmesi, güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Bomba imha uzmanlarının müdahale ettiği olayla, şüpheli paketin içerisinden ilk yarım malzemeleri çıktı. 

Olay bugün saat 14.30 sıralarında Aydın merkezİstasyon Meydanı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; şehrin en işlek caddelerinden olan Adnan Menderes ve Hükümet Bulvarı'nın birleşme noktası olan ana cadde üzerinde şüpheli bir çanta bulunduğunun ihbar edilmesi üzerine, olay yerine gelen polisler çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Şüpheli çantanın tren garı, banka şubeleri, siyasi parti temsilcililikleri ile alış-veriş merkezlerine çok yakın olması nedeniyle, alınan güvenlik tedbirleri artırıldı. Güvenlik şeridi ile çevrilen cadde çalışma sırasında yaya ve araç trafiğine kapatıldı. 

Bomba imha uzmanı ekipler tarafından fünye ile patlatılan çantanın içinden ilk yardım malzemeleri çıkınca, çevredekiler rahat bir nefes aldı. Üzerinde Kızılay amblemi bulunan çantanın, seyir halindeki bir araçtan düşmüş olabileceği belirtildi. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından güvenlik şeridine alınan cadde trafiğe kapatıldı.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 17:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?