20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Aydın’da bu kez flama krizi

AYDIN’da Valilik tarafından boşaltılan, belediyenin aşevi olarak kullandığı, Milli Emlak’a ait tesisin önündeki direkte asılı belediye flaması krize neden oldu. Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu ve Aydın CHP Milletvekili Fatih Atay, polisin Aydın Belediyesi’ne ait flamayı indirmesine tepki gösterdi. Flamayı indiren polislerin fotoğrafını çeken bir belediye işçisi de gözaltına alındı.

Aydın’da Vali Hüseyin Avni Coş ile Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu ve parti teşkilatı arasındaki gerilim, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingine saatler kala bu kez flama kriziyle tırmandı. Geçen günlerde Valilik talimatıyla boşaltılan, belediyenin aşevi olarak kullandığı, Milli Emlak’a ait tesisin önündeki direkte asılı Aydın Belediyesi flaması bugün sabah saatlerinde polislerce indirildi. İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polislerin bayrağı indirirken fotoğrafını çeken belediye işçisi Kaan Özkan ise gözaltına alındı. Uygulama CHP’lilerin tepkisini çekti.

Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu, “Polislerin indirdiği flama Aydınlıları temsil etmektedir. Flamamızın indirimesi için kimin talimat verdiğini bilmiyoruz. Öncesinde bize flamanın indirilmesiyle ilgili herhangi bir ikazda da bulunulmadı. Biz kavga etmek istemiyoruz. Ama bu flama bir çaput parçası değildir. PKK bayrağı değildir. Aydın halkının bayrağıdır” diye konuştu.

CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay da, “Geçtiğimiz günlerde Aydın Valiliği tarafından boşaltılan aşevi tesisinde Aydın Belediyesi'nin flaması polisler tarafında indirildi. Belediyeye flamayla ilgili hiçbir yazı gönderilmemiş, ikazda bulunulmamış. Bayrağın indirilmesi isteniyorsa ‘karar alındı’ denir, ilgili kurum belediyeye yazı gönderir. Belediye de bunu değerlendirir. Bu da yetmezmiş gibi belediye personeli de gözaltına alındı. Bu CHP'ye yapılan büyük bir baskının göstergesidir. Bazı kişiler bizi korkutacaklarını zannediyorlar ama yanılıyorlar” dedi.

Bu arada, akşam saatlerinde yapılacak miting öncesinde parti teşkilatıncı Milli Emlak’a ait İstasyon Meydanı’ndaki 7 katlı binaya Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun posterlerinin asılmak istenmesi kısa süreli gerginliğe yol açtı. Milli Emlak, binaya sadece Atatürk’ün posterinin asılabileceğini, Kılıçdaroğlu’nun posterinin konulamayacağını CHP Merkez İlçe Teşkilatı’na faksla bildirdi. Ancak, gerginlik, CHP Milletvekili Fatih Atay ve Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun devreye girmesiyle çözüldü. Polis ekiplerince, Kılıçdaroğlu’nun posterinin kaldırılmayacağı bilgisi verildi

...
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 18:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?