20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Aydın'da camiler şenlendi

Aydın'da okulların yaz tatiline girmesinin ardından camiler şenlendi. Yaz Kur'an Kursu için camilere gelen öğrenciler, hem öğreniyorlar, hem de imamların gözetiminde kurdukları oyunlarla tatilin tadını çıkarıyorlar.


Aydın il merkezinde 23 Haziran Pazartesi günü başlayan yaz Kur'an Kursları ile birlikte ilkokul 5. sınıfı bitiren yüzlerce öğrenci camilere gelerek hem Kur'an okumasını hem de dini bilgileri öğrenmeye başladı. İbadet saatleri arasında gerçekleştirilen eğitim programlarında öğrencilerin yaz tatilini hem daha verimli geçrimesini sağlamak hem de sıkılmamaları için değişik aktiviteler de eklendi.


Halk arasında camilerle ilgili yanlış bir anlayışın olduğunu belirten Eskiyeni Camii İmamlarından Hasan Dolu bu yanlış anlayışı ortadan kaldırmak istediklerini söyledi. Camilerin ibadet yerleri olduğu gibi aynı zamanda sosyal alanlar odluğunu kaydeden Dolu "Nasıl yayıldıysa halk arasında 'camide sadece namaz kılınır, konuşulmaz, görüşülmez' gibi yanlış bir anlayış vardı. Oysa camiler tarihimizde bir ibadethane olduğu gibi, eğitim yuvası, halk meclisi, önemli kararların alındığı yerler olarak kullanılmıştır. Hatta cami avluları çocuklarımızın hoşça vakit geçirebilmeleri için çok müsait alanlardır. Bu nedenle bu yaz sezonundaki programımızda gelişen teknoloji ve bilgisayar nedeniyle unutulmaya yüz tutmuş oyunları oynamalarını müsaade ediyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz camilerle ilgili yanlış inançlardan da vazgeçiyor" dedi.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 09:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?