19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Aydın'da 'inekli takvim' öfkesi

Aydın'da efeler, efeye benzetilmiş inek posterli takvime tepki gösterdiler.
Yönetim Kurulu Başkanlığını AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk'ün yaptığı Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (ÖR-KOOP) tarafından bastırılan ve üzerinde efeye benzetilmiş inek karikatürlerinin bulunduğu "Hey Gidinin Efesi..." yazılı takvim Aydın Efeleri'ni ayağa kaldırdı. Olaya tepki gösteren efeler, yöresel kıyafetlerini giyerek Aydın'ın tepesindeki tarihi Üçgözler'de açıklama yaptılar.
Takvimle tüm efelere hakaret edildiğini belirten Aydın Efeler Derneği Başkanı Cafer Sağdıç, "Hakkımızı mahkemede arayacağız. Bu işi halletmek için 5 yılı göze alırım" dedi.
Aydın'ın en yaşlı efesi olan Cafer Sağdıç, "Bu bizim için çok ağır bir karikatür. Kahraman efeler bu memlekette çarpışarak zafer kazanmış. Zafer kazanan efelerimizle beraber bizleri de inek yapıyorlar. Bunu görünce şaşırdım. Bunu yapan ÖR-KOOP'u kınıyorum. Eğer takvimde inek yerine gerçekten efe kullanılsaydı, ben onların ellerinden öperdim. Fakat tam tersine iki tane efeye benzetilmiş inek ve arasına 'Hey Gidinin Efesi' diye yazmışlar. Buna karşı mahkemeye başvuracağız. Dernek olarak hem eski hem de yeni efelerin hakkını arayacağız. Bu takvimlerin toplatılmasını istiyorum. Bu iş için 5 yılı göze alırım" diye konuştu.
Başkanlarıyla birlikte hareket edeceklerini ifade eden Efeler Derneği üyesi Özcan Avcu ise "Efelik ayaklar altına alınamaz. Milli ve manevi değerlere sahip efelerin ineğe benzetilmesini şiddetle kınıyoruz" dedi.
AYDIN - İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2004 Salı 17:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?