30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

'Aydın'da Kazan, Aydın'da Harca'

Aydın Ticaret Odası (AYTO) tarafından geçtiğimiz hafta başlatılan "Aydın’da Kazan, Aydın’da Harca" kampanyası kapsamında, Aydınlılar’ın niçin kendi ilinde alışveriş yapmadığı araştırılıyor.

Şehrin çeşitli yerlerinde kurulan standlarda vatandaşlarla anket çalışması yapan AYTO, vatandaşın esnaftan beklentilerini ve niçin Aydın’da alışveriş yapmadığını tespit edecek.

Aydın’ın gelişmesi ve işsizlik sorununun ortadan kalkması için vatandaşların alışverişlerini yaşadıkları şehirde yapmasının önemine değinen Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, "Maalesef birçok vatandaşımız, Aydın’da kazanmasına rağmen alışveriş için başka illere gidiyor. Bu, ilin kalkınmasında etkili olan en önemli olumsuzlukların başında geliyor. Ticaret Odası olarak bu sorunu çözmek için yaptığımız anketlerle, vatandaşın esnaftan beklentilerini tespit edeceğiz. Eksikliklerimizi tamamlayıp, vatandaşın Aydın’dan alışveriş yapmasını sağlayacağız" dedi.

Aydın’da yaşayan vatandaşlarla yapılan anketlerde, "Alışverişlerinizi Aydın’da yapmaya özen gösteriyor musunuz? Cevabınız ’hayır’ ise neden Aydın’ı tercih etmiyorsunuz?", "Aydın esnafının siz müşterilere karşı tutum ve davranışı nasıl?", "Ürünlerdeki etiket fiyatlarını güvenilir buluyor musunuz?", "Aydın dışındaki şehirlerde alışveriş yapmanızın sebepleri nelerdir?", "Hangi alışverişleri başka illerden yapıyorsunuz?" soruları soruldu.
Vatandaşların ankete yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 20:00:45
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 14:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?