19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Aydın'da kurban hazırlıkları

Kurban Bayramı yaklaşmasına rağmen hayvan pazarlarının canlanmamış olması, aylardır bu bayramı bekleyen hayvan sahiplerini zor durumda bıraktı. Birçok besici, hayvanlarını elden çıkarabilmek için vadeli satışlara başladı. 

Yılın büyük bir bölümde yeterince et ihtiyacını karşılayamayan vatandaşların ise daha çok et elde etmek için büyükbaş kurbanlıkları tercih ettiği ifade edildi. Bu arada belediye de kurban kesim merkezlerini belirleyerek vatandaşların kesimlerini yasak yerlerde yapmamasını istedi. 

Yurdun değişik bölgelerinden hayvanlarını satmak için Aydın'a gelen hayvan sahipleri ise halktan yeterince ilgi göremediklerinden şikayetçi. Daha çok büyükbaş havyalara talep olduğunu açıklayan hayvan sahipleri, küçükbaş hayvanların fiyatlarının ucuz olması karşın alıcı bulamadığını söylediler. Bir küçükbaş hayvan fiyatına büyükbaş hayvana ortak olan kişilerin daha çok et elde edebildiğine dikkat çeken vatandaşlar, ekonomik şartlar nedeniyle ortaklaşa büyükbaş hayvan kesiminin daha karlı olduğunu belirttiler. Aydın'da 10 gündür açık olan hayvan pazarında bugüne kadar yaklaşık 10 bin adet büyük baş hayvan satıldığı ancak küçükbaşlarda ise satış rakamlarının istenilen düzeyde olmadığı bildirildi. Pazarın bayramın birinci günü akşam saatlerine kadar açık olacağını duyuran hayvan sahipleri, satışların artmaması durumunda bir çok hayvanın ellerinde kalmasından endişe ediyorlar. Antalya'nın Elmalı İlçesi'nden Aydın'a bir sürü koyun getiren Ali Demir, bir haftada sadece 5 adet kurban satabildiğini belirterek, "Pazarda kurbanlık küçükbaş hayvan fiyatları 180 YTL'den başlıyor ama bu fiyatlara rağmen alıcı bulamıyoruz. Hayvanlarımızı, elimizde kalmaması için bazen maliyetine bazen de zararına satmak zorunda kalıyoruz. İnsanlar daha çok et elde edebilmek için büyükbaş hayvanları tercih ediyorlar" diye konuştu. 

Öte yandan Aydın Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl düzenlenen hayvan pazarı içerisinde bu yılda, modern tuvalet, duş, yatakhane, kurban kesim alanı ve satın alınan kurbanlıklar için emanet kurban ahırlar bölümlerinin faaliyette olduğu bildirildi. Hayvanlarını satmak için Aydın'a gelen satıcıların gecelik 5 YTL ücret karşılığında sıcak ve temiz ortamda barınma imkanına bulabildikleri belirtilirken, isteyen kişilerin yapılan tesislerde yemek ve banyo gibi ihtiyaçlarını da karşılayabildiği kaydedildi. 

Aydın Belediyesi'nden yapılan açıklamada il merkezinde 39 ayrı noktada kurban kesim yeri oluşturulduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 14:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?