30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Aydın'da MOBESE çalışmaları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Merkez İlçe Başkanı Barkan Kalınomuz, Aydın şehir merkezinde kurulması planlanan mobese sistemi ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde sonuçlanan ihalede Aydın Belediyesi’nin zarara uğratıldığını iddia etti. Söz konusu ihaleye Türk Telekom’un daha düşük bir fiyat verdiğine savunan Kalınomuz, ihaleyi daha yüksek bir bedelle İstanbul’dan bir firmaya veren belediye yetkililerinin seçim yatırımı taptıklarını ileri sürdü.


Sürekli olarak Aydın Belediyesi’nni iyi yönetilmediğini dile getirdiğini hatırlatan CHP Merkez İlçe Başkanı Barkan Kalınomuz, “Aydın merkezde kurulması planlanan mobese sistemi ihalesi sonuçlandı. İhale 33 kamerayla sınırlı. Türk Telekom bu işi yapmak üzere 260 milyar liralık teklif veriyor. Her şey dahil üstelik. Fakat İstanbul"da bir şirkete 748 milyara ihale ediyorlar. Aradaki fark ise kablosuz olmasına dayandırılıyor. Ben konuyu iyice araştırdım. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırlattığı şartnamenin arkasına sığınılıyor. Kablolu da 70 milyar yıllık aidat ödenir. Bu avantaj gibi görünse de, kablosuzda her yıl güncelleme parası ödemek durumundasınız. Türk Telekom konuyla alakalı yazı yazmış” dedi.


Şartnamelere bakılınca arada uçurumun bulunduğunu savunan Kalınomuz, “Gerekçeler ortadayken şartnameyi neden değiştirmediklerini sormuşlar. Fakat iş bilenin, kılıç kuşananın. CHP grubu olarak Aydın Belediye Meclisinde kandırıldık. İhaleyi il özel idaresi de yapabilirdi. Fakat belediye yaptı. Neden? Çünkü seçim yatırımı söz konusu da ondan” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 16:56:33
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 17:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?