30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Aydın'da otopark tartışması

Aydın'da her geçen gün artan park sorununu çözmek için Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, geçtiğimiz günlerde 'her mahalleye bir oto park yaparak' sistemiyle çözeceklerini söylemişti. Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyesi Mimar Yalçın Yaşan ise, Aydın'daki otopark sorununun mahallelere yapılacak otoparklarla çözülemeyeceğini iddia etti.

Mimar Yalçın Yaşan, "Aydın'ın otopark sorunu, mevcut imar planı nedeniyle her mahalleye bir otopark yapılarak çözülemez. Çünkü Aydın'da bir adacık içerisinde yapılacak olan otopark için birçok kişiden izin alınması gerekiyor. Bununda ilimizde ne kadar zor olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Her mahalleye bir otopark yaparak Aydın'ın otopark sorununu çözeceğiz diyen kişi yalan söyler. İlimizin en büyük sorunlarının başında gelen otopark sorunu ancak katlı otoparklarla çözülebilir" diye konuştu.

Her mahallede yapılacak olan ada içi otoparkların vatandaşlarla belediyeyi karşı karşıya getireceğini ifade eden Yalçın Yaşan, "Ada içi otoparklar halkla belediyenin sürtüşmesine neden olur. Böyle bir çözüm yolunun hayata geçirilebilmesi için, kentimizin parselasyon planlarının düzgün olması gerekmektedir.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 15:26:16
Güncelleme :17 Ağustos 2005 Çarşamba 02:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
olcay karatekin IP: 195.142.248.xxx Tarih : 3.09.2005 11:47:38
Bunu anlayamıyorum her şey küçük bir şehir merkezinde toplanırsa tabiki trafik sıkıntısı yaşanır esas sorun şehir planlaması bunu görememek çok ilginç. Aydında yeni merkezler oluşturulması lazım problem bu bence sadece Menderes bulvarı ile olmaz