20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Aydın'da seçim çalışmaları tam gaz

Yerel seçimlere sayılı günle kala Aydın’da aday adayları seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, uzun süredir sessizliğini koruyan Belediye Başkanı İlhami Ortekin önümüzdeki hafta seçim startını vereceğini açıkladı.

İsmi değişik partilerle anılmasına rağmen, hangi partiden aday olacağı konusundaki soruları “Bir hafta daha bekleyin” şeklinde cevaplayan Belediye Başkanı Ortekin, şu ana kadar yaklaşık 6 bin kişi ile birebir görüşmeler yapıldığını ve bu görüşmelerin sonucuna göre hareket edeceğini belirtti. Siyasete halkın görüş ve önerileri doğrultusunda devam edeceğini yineleyen Belediye Başkanı Ortekin son olarak, sivil toplum örgütü temsilcileri ile de görüştükten sonra partisini açıklayacağını ifade etti.

Kendisi için temel amacın Aydın’a hizmet olduğunu ve görev süresince yaptığı her şeyi ‘Hesap veriyorum’ başlıklı kitapta kapı kapı Aydın’daki evlere dağıttığını ifade eden Belediye Başkanı İlhami Ortekin, şeffaf belediyecilik anlamında bunun da bir ilk olduğunu ifade etti. Aydın’da kamuoyu tarafından merak edilen ‘Ortekin hangi partiden aday olacak’ sorusu ile sık sık karşılaştığını kaydeden Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin “Bağlı bulunduğum partiden istifa ederken bir yıl bağımsız kalacağıma söz vermiştim. İstifa edeli 18 ay oldu. Kamuoyu ile iç içeyim. Aydın halkının düşüncelerini sürekli alacağıma ve adaylığım ve hangi partiye geçeceğim konusunda çok geniş bir platformda halka soracağıma belirtmiştim. Dediğim gibi, Aydın’da 6 bin kişi ile tek tek görüştük. Görüşme sonuçlarını da değerlendiriyoruz. Önümüzdeki bir hafta içerisinde sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve meslek odaları temsilcileri ile değerlendirme yapacağız. Bu doğrultuda hangi partiden aday olacağımı çıkan sonuca göre açıklayacağım” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 13:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?