30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Aydın'da terör operasyonu

Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nca Kuşadası Davutlar Beldesi ve 4 ayrı ilde eş zamanlı düzenlenen ‘Şafak’ operasyonunda 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların sorgusu devam ediyor.


Jandarma Komutanlığı’nca yürütülen planlı istihbarat faaliyetleri kapsamında önceki gün sabaha karşı PKK/KONGRA-GEL terör örgütü adına propaganda yapmak, kuryelik faaliyetleri ile örgüte eleman ve lojistik malzeme temin etmek için Türkiye-İran sınırını illegal yollardan geçen bir grubu takibe alan jandarma operasyon düzenledi. 4 Ayrı ilde düzenlenen eş zamanlı baskın sonucu terör örgütü adına çalışan 8 şüpheli yakalandı. Jandarma’nın Kuşadası İlçesi’ne bağlı Davutlar Beldesi’nde düzenlediği operasyonda K.Y., E.Y., H.Ç.Y, ve S.Y. isimli 4 kişi, Ağrı İli Patnos ilçesinde yapılan operasyonda ise M.B. ve T.B., Van Başkale ilçesinde H.Ç., Balıkesir Ayvalık ilçesi Altınova Beldesi’nde de S.Y. isimli örgüt mensubu olmak üzere toplam 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmanın ayrıca M.Y., V.Y. ve S.Y. isimli üç kişiyi daha aradığı öğrenildi.


Operasyon sonunda gözaltına alınan örgüt üyelerinin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda tanca, tüfek, mermi, örgütsel propaganda içerikli doküman, cep telefonları ve örgüt için kullanılan bilgisayarlar ele geçirildi.
Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 15:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?