29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Aydın'da ticaret fuarı açıldı

Aydın ekonomisine, ticari ve sosyo kültürel hayatına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen fuara Aydın, İzmir, Denizli, Muğla, Kütahya, Trabzon, Tokat ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odalarına bağlı 102 yatırımcı firma katıldı.

Havanın yağışlı olması nedeniyle beklenen ilgiyi görmeyen fuar açılışına Aydın Valisi Mustafa Malay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nail Kalemli, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, Ticaret Odası Meclis Başkanı Metin Albeyoğlu, EBSO Aydın Şube Başkanı Tahir Işıklıoğlu, işadamları ve davetliler katıldı.
Fuarın açılışında konuşan Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, kentte fuar alanı sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, belediyenin bu sorunu çözmesini istedi. Baştuğ, ülke kalkınmasında ve ülke ekonomisinde işadamlarının çok önemli yeri olduğunu belirterek, "2000 krizinden kurtulabilmemizin en büyük nedeni işadamlarının iş yapma gücü ve yatırımlarıdır. Son üç yılda ülkemiz krizin etkisinden kurtulup, sanayi ve ticaretiyle ilerlemeye başlamıştır. Her ne kadar bu istihdama tam istediğimiz gibi yansımasa da ülkemiz iyi yolda ilerlemektedir. Kısa süre içerisinde istihdam sorununun çözüleceğine inanıyorum. El birliğiyle Türk iş dünyası ülkenin kalkınması için birlikte hareket etmelidir. Aydın’da maalesef geniş mekanlarımız olmadığı için dar mekanlarda fuarlar kuruyoruz. Bu nedenle Aydın Belediyesi’nden fuar alanı istiyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay fuar ve üretimin önemine değinerek, "Aydın’da üretilen ürünlerin değerlendirilmesi ancak tanıtımla olur. Artık dünyada ulaşım ve haberleşme çok gelişti. Nerede ne var, ne üretiliyor bunları öğrenmek kolaylaştı. Aydın’da üretilmiş olan ürün ve hizmetler bu gibi fuarlar sayesinde tanıtılacaktır. Eğer bir şeyi üretemiyorsanız yapacağınız hiçbir şey yok demektir. Herkesin çok çalışıp çok üretmesini istiyorum. Atatürk bu konuda ’Çalışmadan yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istikbal ve istiklallerini kaybetmeye mahkumdur’ diyor. Bu nedenle sürekli çalışacağız ve üreteceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından fuar, Vali Malay tarafından açıldı. Davetlilerle birlikte standları gezen Vali Mustafa Malay, masaj aletleri tanıtımı yapan bir standtaki masaj koltuğuna yatarak günün yorgunluğunu atmaya çalıştı.

Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 11:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?