29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Aydın'da toplu nikah

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, belediye başkanlığı mazbatasını alışının 57. gününde, Aydın'da dini nikahla evli 57 çiftin resmi nikahları kıyıldı. Törende konuşan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın'da nikahsız aile kalmayana kadar, toplu nikah törenlerine devam edeceklerini söyledi.
Aydın Belediyesi, 2004 yılı sosyal etkinlik programı içerisinde yer alan toplu nikah töreni ile 57 çiftin Aydın Evlendirme Dairesi'nde resmi nikah kıyıldı. Törende konuşan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Türk toplumunda ailenin çok önemli olduğunu ve yaptıkları işin çok ulvi bir görev olduğunu belirterek, "Aydın'da resmi nikahsız aile kalmayıncaya kadar, bu programı devam ettireceğiz. Devam ettireceğiz ki, annesi-babası var olduğu halde varlığını ispat edemeyen, okula gidemeyen, soyadı taşıma onurunu yaşayamayan çocuklarımız sıfıra insin" diye konuştu. Ortekin ayrıca Aydınlılar'a seslenerek, "Resmi nikahsız çiftleri ikaz edin. Gelsinler mümkünse bu programı her gün yapalım. Öyle bir cemiyet, toplum oluşturalım ki, resmi nikahsız hiç kimse olmasın" dedi.
Nikah salonuna birçok çiftin çocukları ile gelmeleri dikkat çekerken, Hidayet Barlı ile Zehra Barlı'nın nikahlarına 8 yaşındaki kızları Betül de katıldı. Eşi hamile olan Hidayet Barlı, 5 senedir imam nikahı ile evli olduklarını, zaman bulamadıkları için evlenemediklerini söyledi.
Törene Aydın Vali Yardımcısı Ali Kazgan, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, eşi Fevziye Ortekin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Adagül, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve davetliler katıldı. Anne-babalarının nikahlarına gelen çocuklar ise objektiflere poz verdiler.
AYDIN - İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2004 Perşembe 21:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?