29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Aydın'da ücretsiz sağlık taraması

Türkiye'ye etkisi altına alan çöl sıcaklar dolayısıyla bugün Aydın'da gezici sağlık tarama aracı görev yapmaya başladı. Türkiye'de çöl sıcaklarından en fazla etkilenen illerin başında gelen Aydın'da bayılmalara ve fenalaşmalara karşı gezici sağlık aracı Atatürk Meydanı'nda bekletiliyor.

Sıcaklar dolayısıyla bugün ve yarın için mesai saatlerinin değiştirildiği ve özürlü, hamile, dışarıda çalışan ve kronik hastalığı olan kamu çalışanları için idari tatil uygulamasına gidilen Aydın'da, vatandaşlar tansiyon taramasından geçiriliyor. Düşük yada yüksek tansiyonu çıkan vatandaşlar hastanelere yönlendiriliyor. Sıcaklığın gölgede 49 dereceye kadar yükseldiği Aydın'da Belediye'ye ait gezici sağlık tarama aracı bir doktor ve bir sağlık hizmetlisi eşliğinde Atatürk Meydanı'nda vatandaşları sağlık taraması yapıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği taramalarda vatandaşlar en çok tansiyonunu ölçtürüyor. Çoğu vatandaşın tansiyonu yüksek yada düşük çıkarken, vatandaşlar buna sıcak havaya bağlıyorlar.

Bugün sabah saatlerinden itibaren taramalara başladıklarını belirten gezici sağlık tarama arcında görevli sağlık hizmetlisi Sanem Küçükeriş, sabah saatlerinden itibaren vatandaşların sağlık taranmasına çok yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Vatandaşlara daha çok sıcaklara bağlı olarak tansiyon ölçümü yaptıklarını ifade eden Sanem Küçükeriş, "Sıcak nedeniyle muhtemel bayılmaları önlemek ve tansiyon yükselmelerini veya düşmelerini kontrol altına almak için bugün Atatürk Meydan'ında görev yapıyoruz.

Vatandaşlar bize daha çok yüksek veya düşük tansiyon şikayetiyle başvuruyorlar. Vatandaşlara özellikle öğlen saatlerinde dışarı çıkmaması için uyarılarda bulunuyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 14:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?