29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Aydın'ın Dağeymir Köyü'nde silah kullanmak yasaklandı

Özellikle gençlerin alkol aldıktan sonra köy düğünlerinde havaya silah atmalarının felaketle sonuçlandığını belirten Köy Muhtarı Malik Ayen köyde açıkta alkol kullanımını ve alkollü iken silah taşımanın yasakladığını söyledi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Dağeymir Köyü Muhtarı Malik Ayen, Ege’de gelenek haline gelen silahlı kutlamanın devlet tarafından yasaklanmasını istedi. Ayen, "Düğünlerde ve maçlarda yapılan silahlı kutlamalar hep felaketle sonuçlanıyor. Gelenek haline geldiği için bu tür kutlamaları bir türlü yasaklayamıyorduk. 4 ay önce başımıza gelen üzücü olayın ardından ihtiyar heyetinin kararı doğrultusunda köyde alkollü içki satışı, açıkta alkol tüketimi ve eğlencelerde silah atışı yasaklandı. Uygulanan yasaktan sonra köyümüz rahata kavuştu" dedi.


Bilindiği gibi Dağeymir Köyü’nde yaklaşık 4 ay önce Gülser Ayen’in düğününde Sedat Köse isimli şahsın havaya açtığı ateş sonucu İsmet Dülger isimli köylü hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra alkol kullanımı ve silah atışı yasaklanınca 4 aydan bu yana köyde hiç olay olmadığı bildirildi.

AYDIN (İHA) -
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 10:06:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ŞeymAslı IP: 88.225.205.xxx Tarih : 17.01.2011 10:05:19

SELAM.........!!!! ben "DAĞEYMİR " köyünden AsLı Köyümü çok seviyorum SAYGILAR...............!