30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Aydın'ın dört bir yanı gözetlenecek

Aydın’ın 24 saat kamerayla izlenmesine olanak sağlayacak olan sistemin ihalesi yapıldı. Kentin önemli kavşak ve bulvarlarına 33 kamera yerleştirilecek

Aydın’da Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurulması için ihale yapıldığı ve ihalenin onay aşamasında olduğu bildirildi. Aydın’ın 24 saat kameralarla izlenmesini sağlayacak sistemin kurulması için çalışmalar son aşamaya geldi.
Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, söz konusu sistemin Aydın için çok önemli bir proje olduğunu ifade ederek, halkın yoğun olduğu bölgelerde şehrin giriş ve çıkışlarının 24 saat kamerayla izleneceğini belirtti. Proje için dört yıldır uğraştıklarını ifade eden Ortekin, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Özel İdare desteğiyle proje ihalesinin yapıldığını bildirdi.

1 milyon YTL’ye mal olacakBaşkan İlhami Ortekin, şu bilgileri verdi:
“24 adet 360 derece dönebilen, 9 adet de sabit kamera sistemi kuracağız. Bu kameralar Muğla, İzmir ve Denizli güzergahlarını da tarayacak. Ayrıca isteyen siteler bir ünite ilave ederek, sisteme dahil olabilecek. 18 Haziran’da yapılan ihaleye giren Türk Telekom itiraz etti. Ancak bugün bu itirazın reddedildiğini öğrendik. İhale artık onay aşamasında. 6 firma arasında Servus A.Ş. firması 727 bin YTL artı KDV teklif verdi. Yaklaşık maliyet 1 milyon YTL olacak.”

Maliyeti üç kurum paylaşacak
Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser de MOBESE için gerekli kaynağın Özel İdare, Aydın Belediyesi ve İçişleri Bakanlığı tarafından eşit olarak sağlanacağını söyledi.


Projenin her üç kurum tarafından hazırlandığını vurgulayan Eser, ihalenin belediye tarafından yapıldığını kaydetti.İhalenin onay aşamasında olduğunu bildiren Eser, çok modern ve kullanışlı bir sistemin kurulacağını, Aydın’a uzun yıllar hizmet verecek bir altyapı oluşturulacağını sözlerine ekledi.

aa
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 11:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?