1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

Aydın’ın en çevreci köyü

AYDIN’IN EN ÇEVRECİ KÖYÜ “AKSU”

Nazilli’ye bağlı Aksu Köyü, İl Genel Meclisi’nin aldığı kararla ‘En Çevreci Köy’ ilan edildi.

Köy meydanı ve sokaklarına yerleştirilen bidonlarla, plastik ve cam şişe atıklarını toplayan ve atıkları hurdacılara satarak ayda 750–800 TL gelir elde eden Köy Muhtarı Bilal Küçükdeğirmenci, “Atıklardan elde ettiğimiz gelirle köy okulumuzun kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

Nazilli İlçe Kaymakamı Caner Yıldız ve Aydın İl Genel Meclis Başkanı Akan Evren, Nazilli İlçesi’ne bağlı Aksu köyünü ziyaret ederek, ‘En Çevreci Köy’ seçilen köylülerle bir araya gelerek, köyün sorunları hakkında bilgi aldı. Ziyarete Nazilli İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu Üyeleri Mehmet Güler ve Adem Vurmaz ile daire müdürleri katıldı.

Ziyarette konuşan Aksu Köyü Muhtarı Bilal Küçükdeğirmenci, çöp sorununun köylerin en büyük sorunlarının başında geldiğini söyledi. Bu sorunun verilecek olan seminerler ile kısa sürece çözüleceğini belirten Küçükdeğirmenci, “Bizler Aksu Köyü halkı olarak köyümüzün merkezine ve sokaklarına çöp varilleri koyarak hem toplumumuza, hem de çocuklarımıza örnek olmak istedik” dedi.

Köylere tahsis edilecek olan çöp römorkları ile temizliğin yanında, geri dönüşüm de kazanılacağını ifade eden Bilal Küçükdeğirmenci, “Çöpler belli bir merkezde toplanarak hem çevre kirliliğinin önüne geçilecek hem de sanayi sektöründe geri dönüşen bu atıklar ekonomiye uzun vadede katkı sağlayacaktır. Biz topladığımız cam ve plastik atıkları hurdacılara satarak ayda 750-800 TL gelir elde ediyoruz ve köy okulumuzun kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu uygulamamızın tüm köylere örnek olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıda Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren de bir konuşma yaptı. Aksu Köyü’nün ve muhtarının başlatmış olduğu çalışmanın örnek bir çalışma olduğuna dikkat çeken Akan Evren, “Kendilerine tüm köylere örnek olması ve çevreye karşı duyarlı olmalarından dolayı ‘En Çevreci Köy’ unvanını layık gördük. Köy muhtarını ve tüm köy halkını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

AYDIN’IN EN ÇEVRECİ KÖYÜ “AKSU”
AYDIN’IN EN ÇEVRECİ KÖYÜ “AKSU”
AYDIN’IN EN ÇEVRECİ KÖYÜ “AKSU”
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 00:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?