31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Aydın'ın gururu oldu

2010 BİLİŞİM OLİMPİYATLARI BİRİNCİSİ AYDIN’DAN

Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Uluslararası Bilişim Olimpiyatları, Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu Proje Yarışması'nın (e-Biko) ödülleri sahiplerini buldu.

Web Sitesi Tasarımı kategorisinde Gelişmiş Okul Sistemi (GoS) Projesiyle e-biko 2010 birincisi Aydın Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi Mustafa Halil Selek oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Teknoloji Bilgilendirme Platformu gibi kurumların himayesinde, Turkcell, Türk Telekom, Vodafone, Microsoft, Turkish Airlines, Intel, Oracle, Bilgi Güvenliği Derneği, Forsnet, TEDER, MOBİSAD, Atlantik Eğitim Kurumları, TÜDET, TÜBİSAD ve Teknoloji ve Tasarım Merkezi Derneği gibi kuruluşların sponsorluğu ve organizesiyle düzenlenen yarışmanın ödül töreni MEB Şura Salonu'nda yapıldı. Ağırlıklı olarak özel okulların başvurduğu E-Biko 2010 Bilişim Olimpiyatlarında İlköğretim ve Ortaöğretim alanında farklı kategorilerde verilen altın madalyalar sahiplerini buldu.

İlköğretim alanında da 5 kategoriden 4 altın madalya devlet okullarına giderken, bunlardan biri de AYDIN Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencisi Mustafa Halil Selek oldu. 32 ülke, 72 il, 558 okuldan 2 bin 884 öğrenci ve 2 bin 750 projenin katıldığı E-Biko 2010 Bilişim Olimpiyatlarında ilk ve ortaöğretim alanlarında farklı kategorilerde dereceye girenler ödüllendirildi. Türkmenistan'dan Kenya'ya, Romanya'dan Afganistan'a, Amerika’dan Endonezya’ya kadar farklı ülkelerin öğrencilerinin renkli görüntüler oluşturduğu ödül törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.

2010 BİLİŞİM OLİMPİYATLARI BİRİNCİSİ AYDIN’DAN
2010 BİLİŞİM OLİMPİYATLARI BİRİNCİSİ AYDIN’DAN
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 13:51:04
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 15:52:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?