30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Aydın'ın kurtuluşu seracılıkta

Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın'ın hak ettiği konuma getirilmesi için jeotermal enerjinin kullanılması ve seracılık faaliyetlerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Aydın Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Vali Mustafa Malay, sivil toplum örgütlerinin birleşerek Aydın'ın hak ettiği konuma taşıması gerektiğini belirtti. Aydın’da organize seracılık bölgelerinin oluşturulması ve jeotermal enerjinin kullanıma açılmasının Aydın’ın gelişimine büyük katkı sağlayacağını savunan Malay, bu konuda yapılacak çalışmaların bir an önce hızlandırılması gerektiğini ve sektörel bazda seracılığın teşfik kapsamına alınması gerektiğini savundu.

Aydın'ın kurtuluşunun seracılıkta olduğunu belirten Vali Malay, “Aydın, Türkiye'nin en verimli topraklarına sahip bir tarım kentidir. Ben Aydın'ın geleceğinin tarımsal sanayinin gelişmesiyle sağlanabileceği düşüncemi sürekli olarak ifade ediyorum. İleriki süreçte jeotermal zincire sahip bir merkez konumuna geleceğimi düşünüyorum. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde oluşacak jeotermal zinciri sayesinde milli gelire en fazla katkı yapan il Aydın olacaktır” dedi.

Dünyada organik seracılık maliyetinin mazotla yapıldığı için çok masraflı ve külfetli olduğuna değinen Vali Malay, şunları söyledi: “Jeotermal ile seracılık en düşük maliyetle yapılacak. Bölgemizde kurulacak olan binlerce dönüm serada, yüzlerce işsiz insanımıza istihdam imkanı oluşacak. MTA Aydın'da tespit edilen altı ayrı yerde arama çalışmalarına devam ediyor. Organize seracılık için gerekli en önemli kaynak bizde mevcut. MTA'nın da desteğiyle bu kaynak vatandaşlarımızın emrinde olacak. Bu bölge hem seracılığın geliştiği bir merkez hem de bir kaplıca merkezi olacak. Üniversite, organize sanayi ve jeotermal enerji ile Aydın’ı parlayan bir yıldız haline getireceğiz”

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 11:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?