19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Aydınlı çilek üreticilerinden, basına sitem

Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, çiftçilerin büyük özveri ile yetiştirdikleri çilekler hakkında, yerel ve ulusal basında gerçeğe aykırı haberler yazıldığını öne sürerek, çilek üreticileri adına basına sitem etti. Aydın’da üretilen çileklerin laboratuarda analizlerinin yaptırıldığını belirten Öztürk, "İlimizde üretilen çileklerde, kesinlikle zirai ilaç kalıntısı yoktur" dedi.

Birim alanda daha çok gelir getirmesi nedeniyle, Aydınlı çiftçilerin son yıllarda çilek üretimine yöneldiklerini ifade eden Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, "İlimizde, 2003 yılında Sultanhisar’da, 260 hektar alanda 9 bin 100 ton, Köşk’te 16.3 hektar alanda 489 ton, İncirliova’da 12.7 hektar alanda 445 ton olmak üzere, Aydın İl genelinde toplam 319 hektar alanda 10 bin 800 ton çilek üretimi gerçekleşmiştir" diye konuştu.

Aydın’da, çilek üretiminin modern tarım teknikleri ile yapılmakta olduğunu, bunun sonucu olarak, üreticilerin Türkiye’nin en kaliteli çileğini ürettiğini savunan Öztürk,
"Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da gerek ulusal gerekse yerel basında yer alan haberlerde, üretilen çileklerle ilgili, gerçeğe aykırı ve asılsız haberlerle kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. İlimizde üretilen çileklerden numune alarak, İzmir İl Kontrol Laboratuarı’nda incelettik. Hiçbir numunede, zirai ilaç kalıntısına rastlanmadı. Herkes güvenle ilimizde üretilen çileklerden tüketebilir" şeklinde konuştu.

AYDIN-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2004 Perşembe 13:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?