19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Aydınlı şoförler AB'ye hazırlanıyor

Aydın'da, Belediye ve Şoförler Odası'nın iş birliği sonucu il merkezinde şehir içi taşımacılığı yapan minibüs şoförlerine, Avrupa Birliği (AB) uyum süreci kapsamında düzenlenen eğitim semineri verildi. 

Aydın Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerine şoförler, yoğun ilgi gösterdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi SRC Eğitim Görevlisi Mustafa Dinçer tarafından verilen eğitim seminere, Aydın merkezde şehir içi toplu insan taşımacılığı yapan 133 No'lu Aydın Belediyesi denetimli minibüs şoförleri katıldı. 

Halktan gelen şikayetlerin artması ve AB muktesabatı gereği düzenlenen seminerde, şehir içi taşımacılığı yapan minibüs şoförlerine, trafik derslerinin yanı sıra davranış biçimleri, ruh hali ve halkla ilişkiler konularında eğitim gösterildi. İnsan bedeninin, taşıdığı ruh sayesinde insan olma özelliğine sahip olduğunu belirten Mustafa Dinçer, insan taşımacılığı yapan şoförlerin, daha anlayışlı ve daha sakin davranmasını, direksiyondayken diğer sorunlarını unutmasını istedi. 

Aydın'daki şoförlere yönelik ilk defa böyle bir eğitim seminerinin düzenlendiğini belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı Ali Tuncal, "Aydın'da şehir içi taşımacılığı yapan şoförlerimiz, günde 18 saat halka hizmet ederek bir kamu görevini yerine getiriyor. İş stresi ve zor hayat koşulları nedeniyle zaman zaman şoförlerin, sıkıntılı günler yaşadığını ve doğal olarak bu sıkıntının meslek yaşamlarını etkilediğini gördük. Halktan gelen serzenişlerin de artması üzerine, böyle bir eğitim semineri düzenlemeye karar verdik.

Bu seminerde şoförlerimiz, özellikle davranış biçimleriyle ilgili eğitim görecek. Hizmetin aksamamsı için 2 grup halinde düzenlediğimiz bu seminere, Aydın merkezde şehir içi taşımacılığı yapan tüm şoförlerimiz katılıyor. Katılımın yoğun olması, bizleri sevindirdi. Seminer sonunda yaşanan sorunların, yüzde 100 olmasa da yüzde 90 oranında çözüleceğine inanıyoruz" dedi. Seminer sonunda başarılı olan şoförlere, sertifika verileceği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 13:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?