20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Aydınlıları kendi partisine davet etti

Televizyon kanalı Kanaltürk'ü Koza Grubu'na satan Tuncay Özkan, yeni kuracağı "Bizim Kanal"ın aynı akıbete uğramaması için gerekli tedbirleri aldığını söyledi.

Özkan, Aydın'da vatandaşları kuracağı yeni partiye de davet etti.
Öncülük ettiği Biz Kaç Kişiyiz Sivil Toplum Platformu'nun Aydın'daki toplantısına katılan Tuncay Özkan, yeni kuracağı televizyon kanalı ve partiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kuracağı partinin ilk seçimlerde iktidara geleceğini iddia eden Özkan, Türkiye'nin Irak ve İran sınırında bulunan mayınlı alanı temizleterek tarıma açacağını ifade etti. Vatandaşları kuracağı partiye davet eden Özkan'ı, CHP'li gençler de kendi partilerine davet etti.


Aydın merkez ESKO Düğün Salonu'nda CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve değişik sivil toplum örgütü üyeleri ve vatandaşların katıldığı toplantıda konuşan Özkan, kendisini dostlarının sattığını ve bunun da yeni farkına vardığını söyledi. Konuşmasında iktidarı ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştiren Tuncay Özkan, CHP'nin kendisini üye yapmadığı için yeni bir parti kurma girişiminde bulunduğunu kaydetti. Herhangi bir siyaset yasağının olmadığını ve siyaset yapmak istediğini ifade eden Özkan, Aydınlıları ikna etmek için uzun uğraş verdi. Özellikle toplantıya katılan bayanlar, Özkan'a, "Sizi seviyoruz, ancak sizin bu girişiminiz solu parçalar. Bu nedenle birleşmelisiniz" dedi. Solun bir önceki seçimlerde birleştiğini ve sonucun ortada olduğunu ifade eden Özkan ise, kendisinin CHP'ye kaydını bile yaptıramadığını belirterek, kendisiyle birlikte görünenlerin de partiden ihraç edildiğini iddia etti. Bunun bir örneğininin de görevden alınan CHP'nin bir önceki dönemdeki Gençlik Kolları Başkanı olduğunu söyleyen Özkan, Aydınlıların soru ve önerileri karşısında zor anlar yaşadı.


CHP'ye kaydını yaptıramadığını söylemesinin ardından söz alıp yanına gittiği Tuncay Özkan'ın elinden tutan 18 yaşındaki CHP Aydın İl Gençlik Kolları üyesi Akay Berk Koçanoğlu, "Siz dediniz 'Ben başvurdum, üye yapmadılar.' Siz gelin Aydın örgütüne, biz sizi partiye üye yaparız. Bizim gibi gençlerin arasında mücadele edin" deyince bir anda beklemediği bir teklifle karşılaşan Özkan, "Hadi canım, hadi canım" diyerek genci kürsüden uğurladı.

..
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 20:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?