30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Aydınspor Erguvan'a emanet

TFF 3. Lig 2 Klasman Grubu takımlarından Aydınspor’da Kasım Gündüz’den boşalan teknik direktörlük görevine Zeki Erguvan getirildi.

Ligde zor günler yaşayan ve kalan 3 haftada kümede kalma mücadelesi verecek olan Aydınspor’da Kasım Gündüz’ün görevi bırakmasının ardından başlayan teknik direktör arayışları sonuçlandı. Aydınspor bugün Lüleburgazspor’u play-Off’a çıkardıktan sonra istifa eden ve Aydınspor’un Süper Lig’e çıktığı sene kadrosunda yer alan Zeki Erguvan ile sözleşme imzaladı.

Aydınspor Hüseyin Aksu Tesisleri’nde gerçekleşen imza törenine Aydınspor Başkanı Naci Yeşilyurt, Aydınspor Asbaşkanı Osman Yılmaz, Aydınspor Basın Sözcüsü Hasan Haimoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile yeni teknik heyette yer alacak olan isimler katıldı.

İmza töreninde konuşan Başkan Naci Yeşilyurt, son dönemde basında Aydınspor’un küme düşeceği yönünde haberlerin sıkça yer almaya başladığına işaret ederek, “Bu dönemde takımı bırakıp gitmek bize yakışmaz. Ateşten gömlek giydiğimizi bizde biliyoruz. Kasım Hoca’nın ayrılmasından sonra yeni teknik direktör arayışına girdik. Zeki Hoca beni arayıp; ‘Aydınspor için büyük fedakarlıklar yapıyorsunuz. Bir Aydınsporlu olarak bu dönemde ben de size destek vermek istiyorum’ dedi. Karşılıklı olarak oturup, konuştuk ve anlaşmaya vardık. İnşallah bu zor dönemden hep birlikte çıkacağız” dedi.

Aydınspor yönetimi gibi kendisinde ateşten gömlek giydiğinin farkında olduğunu ifade eden Teknik Direktör Zeki Erguvan da, Aydınspor’un geleceğinden hiçbir endişesi olmadığını kaydetti. Aydınspor’un kümede kalmasının çok zor bir olay olmadığını savunan Erguvan, “Ben Aydınspor’un küme düşeceğine inanmıyorum. Kadrodaki futbolcuların hepsini tanıyorum. Bu kadroyla bir dönem formasını giydiğim ve güzel günler yaşadığım bu takımın ligde kalacağını düşünüyorum. Aydınspor Türk futbolu adına önemli bir değer. Bu değerin yıpratılmasına izin vermemeliyiz. Tüm Aydınlıların bu takıma sahip çıkması lazım. Ancak bu şekilde güzel günlere ulaşabiliriz” diye konuştu.

Rahat bir şeklide kalan 3 haftayı atlatacaklarına inandığına işaret eden Erguvan, şöyle konuştu: “Hayati olarak nitelendirilen Mustafa Kemalpaşaspor maçını da kolay geçeceğimize inanıyorum. Daha sonrada diğer maçları atlatıp, kümede kalacağız. Yönetimle ilk olarak bu üç maçı konuştuk. İleriki süreci daha sonra oturup konuşacağız”

Konuşmaların ardından Aydınspor Başkanı Naci Yeşilyurt ile Teknik Direktör Zeki Erguvan karşılıklı olarak sözleşmeyi imzaladı. Geçtiğimiz yıl Aydınspor’da Teknik Direktör Kamber Altıntaş’ın yardımcılığını yapan Zeki Erguvan’ın yardımcılıklarını ise Trabzonsporlu eski futbolcu Yahya Aydın ile Oktay çabuk ve Yılmaz Gül’ün yapacakları belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 18:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?