30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Aydınspor gecesinde hüsran

TFF 3. Lig 2. Klasman Grubunda mücadele eden Aydınspor’un içinde bulunduğu maddi sıkıntılardan kurtarılması için Aydın Valili ve Aydın Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Aydınspor Gecesinde’ büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. Kulübe maddi kaynaklanması için 250 tane biletin dağıtıldığı ve ünlü sanatçı Hüner Coşkuner’in ücretsiz olarak sahne aldığı gecede yönetim 15 bin TL zarar etti.

Yaklaşık 1 hafta önce yapılacağı duyurulan Aydınspor Gecesi için yoğun bir çalışma içerisine giren kulüp yönetimi, maddi sıkıntıların aşılmasıyla amacıyla batırdığı yaklaşık 250 adet bileti Umurlu ve ASTİM organize bölgeleri, tüm otomotiv firmaları, il merkezindeki büyük şirketler, eski kulüp başkanları, protokol üyeleri, siyasi partilerin il başkanları ile tüm belediye başkan adaylarına dağıttı.

Bilet fiyatları bin TL olarak belirlenirken, bu ücretin 900 TL’sinin doğrudan Aydınspor’a aktarılacağı belirtildi. Tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından Aydın Anemon Otel’de yapılacak olan gece için biletlerin geri dönüşümü beklenmeye başlandı. Aydın Vali Mustafa Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Aydınspor yönetimi ve futbolcuların tam kadro yer aldığı geceye beklenen katılım olmayınca büyük bir hayal kırıklığı yaşandı.

Tüm gayretlerine ve çalışmalarına rağmen geceden umduklarını bulamadıklarını açıklayan Aydınspor 2. Başkanı Erdem Özcan, gönderdikleri 250 biletten sadece 10 bin TL gelir elde edildiğini söyledi. Kaynak sağlamadıkları gibi geceden büyük bir zarar ettiklerini belirten Özacan, “Yer, orkestra ve değişik giderler olmak üzere bu gece için 25 bin TL masraf ettik. Ne yazık ki ortaya çıkan bu 15 bin TL’lik zarar yönetimin cebinden çıkacak. Aydınspor’un borçları ve futbolcu ödemeleri için kullanacağımız parayı buraya harcamak zorunda kalacağız. Anlaşılan o ki, Aydın sanayicisinin, esnafının ve en önemlisi de siyasetçilerin Aydınspor’a ihtiyaçları yokmuş. Biz biletleri gelir düzeyi düşük kesimlere göndermedik. Bu ücreti verebilecek kurumlara rica ettik. Bu konuda bize ‘Siyasilerin ve iş dünyasının Aydınspor’a ihtiyaçları yok. Böyle bir şeye girişmeyin, zarar edersiniz diye’ uyarılarda bulunulmuştu. Biz onları haklı çıkarmak istemezdik ama maalesef onlar haklı çıktı” dedi.

Belediye başkan adaylarından büyük beklentileri olduğunu ve bugüne kadar kendilerine projeler ile gelen birçok adayla görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Özcan, “Şimdi onların ne kadar samimi olduklarını daha iyi anlıyoruz. Artık biz onlara nasıl inanacağız. Cebindeki 5 TL’si ile her hafta tribünlere koşan yada parası olmadığı halde takımı desteklemek adına saha girmek için çaba harcayan taraflarımıza yanlış yapıldı. Aydınspor’un yaklaşık 25 bin oyu var. Bu insanlar oylarını kullanırken bu yaşananları dikkate almayacakları mı? Şimdi bu aşamadan sonra biz önümüze bakacağız. Bizim transferleri gerçekleştirebilecek maddi gücümüz var. Son 2 gün kala ödemelerimizi yapıp, transferlerimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan ünlü sanatçı Hüner Coşkuner, söylediği birbirinden güzel şarkılarla izleyicileri coşturdu. Bir ara Vali Mustafa Malay ve Aydınspor Başkanı Naci Yeşilyurt ile birlikte şarkı söyleyen Coşkuner, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Gecenin sonunda Aydınspor camiası adına kendisine takdim edilen çiçeği kabul eden Hüner Coşkuner, tüm Aydınlıların takımlarına sahip çıkmasını istedi. Ablası Sema Gündüz’ün eşi olan Aydınspor Teknik Direktörü Kasım Gündüz’ü çok sevdiğini ifade eden Coşkuner, şunları söyledi: “Eniştemi kıramadığım için buradayım. O burada olduğu için bende Aydınsporluyum. Başta protokol ve Aydın halkı olmak üzere tüm kesimlerin ve basın kuruluşlarının Aydınspor’a destek vermesini istiyorum. Lütfen Aydınspor’a sahip çıkın. Siz hep birlikte olursanız, Aydınspor’da arzulanan noktaya ulaşacaktır”

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 19:24:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?