20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Aydınspor için yeni bir umut

AYDINSPOR İÇİN YENİ BİR UMUT

Aydın Süper Amatör Liginde mücadele eden, maddi ve manevi olarak zor günler geçiren Aydınspor’da, takımın isminin yaşatılması için yeni bir umut doğdu.

Aydın Süper Amatör Lig takımlarından Osmanbüküspor’un “Madem Aydınspor’un bittiği söyleniyor. Kimse kulübün borçlarından ötürü destek olmuyor. Biz Aydın ve Aydınspor adına fedakarlık yapıp adımızı Yeni Aydınspor yapalım” fikrinden sonra başlayan Aydınspor tartışmalarına son nokta konuldu.

Osmanbükü Spor Kulübünün bu girişiminden sonra düğmeye basan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, “Yeni Aydınspor fikrini ortaya biz atmıştık. Şimdi başkaları sahip çıkıyor. Aydın Belediyespor adını 28 Haziran’daki kongremizde Yeni Aydınspor olarak değiştireceğiz” açıklaması gelmişti.

Kulübün önümüzdeki kongredeki tek başkan adayı Ahmet Ertürk, “Biz Aydınspor adının yerlerde sürünmesinden rahatsızlık duyduk. Aydınspor adının yaşatılması için böyle bir oluşum içine girdik. Sonra baktık ki bu işi bizden daha çok isteyenler var. Mevcut Aydınspor’un yok olmasını kimse istemez. Biz bu işe sahip çıkalım dedik. Ama Tansel Önder Aydınspor’u her şeyi ile kabullenince biz geri çekiliyoruz. Aydınspor’a birilerinin sahip çıkması sevindirici. İsteyen istediği kulübe başkan olabilir. İsteyen kulübünün adına istediği ismi koyabilir. Ne mutlu bize ki Aydınspor diye bir kulübün varlığını herkese hatırlatabildik. Bizler Aydınspor için her türlü katkıyı vermeye hazırız. Biz yüreğimizi ortaya koyduk, bundan sonra üzerimize ne görev düşerse yapmaya hazırız” dedi.

Osmanbükü’nün geri adımından sonra ortaya çıkan tabloda Aydınspor’a ne olacak sorusuna da yanıtı Aydınspor’a tekrar başkan adayı olan Tansel Önder verdi.

Aydınspor Başkan adayı Tansel Önder, “Biz Aydınspor’un yok olmasına göz yummayacağız. Ben Aydınspor’un başkan adayıyım. Belediye ne yaparsa yapsın” dedi.

BELEDİYE GERİ ADIM ATMIYOR

Öte yandan isim değişikliğine gidecek olan Aydın Belediyespor isim değişikliği geri adım atmayacağını açıkladı. Belediyespor önümüzdeki mücadele edeceği Deplasmanlı Bölgesel Lig’de Yeni Aydınspor adı ile sahaya çıkacak.

Böylelikle Aydın’da Süper Amatör Ligde Aydınspor ve Deplasmanlı Bölgesel Ligde de Yeni Aydınspor isminde iki takım olacak.

ESKİ AMİGO’DAN DA ÖNDERE DESTEK

Aydınspor’un efsane amigolarından Mehmet Kalak yaşanan gelişmeler karşısında sessiz kalmak istemediğini söyledi. 1987 yılından bu yana Aydınspor’la iç içe olan Kalak, “Aydınspor kimseye borçlu değil. Gelmiş geçmiş tüm başkanlar Aydınspor’a borçludur. Aydınspor adının değişmesine kimsenin gücü yetmez” dedi.

Aydınspor başkanlarından sadece Tansel Önder’in Aydınspor’u başka amaçlar için kullanmadığını söyleyen Kalak, “Sayın Önder dışında bütün başkanlar Aydınspor adını bir şekilde kullanarak iş yaptı. Ben bile DSİ’ye işçi olarak Aydınspor sayesinde girdim. Tansel Önder’in tekrar geri dönmesi peşinden binlerce Aydınlıyı sürükleyecektir. Adını ister yeni yap ister öz Aydınspor, var olan Aydınspor’u silmeye hiçbir şeyin gücü yetmez” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 09:35:01
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 15:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?