31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Aydınspor'a ikinci şok

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 3. Grup takımlarından Aydınspor’da Kemak Akar sorunu her gün yeni bir boyut kazanıyor. Üç sezon önce Kemal’in uluslararası transferi nedeniyle Berlin Türkiyemspor’a yetiştirme ücretini ödemediği gerekçesiyle sezona 3 puan geride başlayacak Aydonspor’a konu ile ilgili resmi yazı dün akşam saatlerinde ulaştı. Kemal’e ait yetiştirme ücreti olan 17 bin 500 Euronun 10 gün içerisinde ödenmesi gerektiğini belirten TFF yazısında, akisi takdirde takımın Süper Amatör Kümeye düşürüleceği belirtildi.


Federasyonun gönderdiği yazılı belgenin ellerine ulaşmasıyla birlikte büyük bir şok yaşadıklarını açıklayan Aydınspor Kulüp Başkanı Kemak Özdemir, verilen 3 puan cezasına itiraz etmeye hazırlandıkları bir dönemde bu yeni kararın kendileri zor durumda bıraktığını iddia etti. 21 Temmuz tarihine kadar paranın ödenmemesi halinde takımın bir alt kümeye düşürüleceğinin altını çizen Başkan Özdemir, transfer çalışmaları yaptıkları ve kaynak arayışları içerisinde oldukları bir dönemde yeni bir sorunla karşılaştıklarını ifade etti. Bu oyuncunun 4 ır devam eden sorununun çözülememiş olmasının çok acı bir durum olduğunu ileri süren Özdemir, “Yönetim olarak bu konuya büyük öncelik vereceğiz. Transfer taksitlerini ödediğimiz ve ödemeye devam edeceğimiz bir dönemde bu para planlarımızı bozacak. Bu konuca Aydınspor camiasının desteğine ihtiyacımız ver. Bizi yalnız bırakmasınlar. Ama kimsenin hiç şüphesi olmasın gerekirse altımızdaki arabaları satıp bu parayı ödeyeceğiz. Türkiye tarihinde ilk kez bir takımın 3 puanı kesiliyor. Önce takımı alt kümeye düşmekten kurtarıp, daha sonra da puan cezasına itirazda bulunacağız. Geçen sezon son zamanda verilen üstün mücadele ile bı takım kümede kaldı. Bazı kişilerin hataları yüzünden oyuncuların alın terleri ile kazanılan puanların alınmasına izin vermeyeceğiz” dedi.


ÖNCEKİ 3 BAŞKAN SORUMLU
Kemal Akar ile yaşanan sorundan Aydınspor’un önceki dönem başkanlarından olan Hasan Ceylan, Tansel Önder ve Ali Uzunırmak’ın sorumlu olduğunu savunan 2. Başkan Naci Yeşilyurt da, Aydın halkının bu üç başkandan hesap sorması gerektiğine et etti. Aydın’a ve Aydınspor’a yapılan u kötülüğün sebebinin ortaya çıkması gerektiği kaydeden Yeşilyurt, “Bunu yapacak olan mevcut yönetim değil, camiadır. Almanya’dan futbolcu almak var ama bunun takip edilmesi de lazım. Sorunlular bunun hesabını kamuoyu önünde vermeli. Eğer Sayın Ali Uzunırmak Berlin Türkiyemspor’un başkanına küfür etmese ve sşnkaflı konuşmasa bugün bunların hiçbiri başımıza gelmezdi. Aydın halkı size ne yaptı? Birinizi milletvekili diğerlerinizi esnaf yaptı. Para ödenmezse takım küme düşecek. Parayı ödesek dahi gene de 3 puan eksik başlayacağız. Bu yapılanlar ayıptır, bu kadar emeğe günahtır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 16:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
niyo_09 IP: 81.215.246.xxx Tarih : 12.07.2008 10:18:37

yuhh beaa zaten amatöre düşürelemedi gitti aydın spor.ama aydın spor bunlarla baş edebilecek durumda.başkanada tebrik edıyorum dediği gibi gerekirse arabalarını satarlar düşmanların yüzünü güldürmezler bu böyle bilinsinama bu sene transferlerde ve takımda gidişat bozulabilir bu paranın ödenmesiyle bu sene planlar ertelenebilir.ama olsun FORZA AYDIN SPOR