20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

AYESOB'a AB hibesi

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) tarafından hazırlanan 221 bin Euro bedelli “CNC Operatörlüğü Projesi” Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul edildi.

AYESOB ile Aydın Çıraklık Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Aydın’da istihdamı artırmak için hazırlanan 221 bin Euro bedelli “CNC Operatörlüğü Projesinin” AB tarafından kabul edilmesinin ardından, proje kapsamındaki çalışmalara başlandı.

AB fonlarından karşılanacak olan proje ödeneğinin Türkiye’ye gönderilmesi ve Aydın Çıraklık Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’ne CNC tezgahının kurulmasının ardından, eğitimlere başlandı. Proje kapsamında ilk etapta eğitim programına katılan 80 kursiyerin, kursun tamamlanmasının hemen ardından istihdam edileceği, daha sonra kurslara katılacakların ise ihtiyaca göre değerlendirileceği belirtildi.

Proje hakkında bilgiler veren AYESOB Başkanı Hulusi Akşit, Aydınlı esnaflardan gelen talepler doğrultusunda söz konusu projenin hazırlanarak AB’ye sunulduğunu söyledi. Benzer 15 proje arasından Aydın’da hazırlanan projenin kabul edildiğini anımsatan Akşit, “Bizim iş yerlerimizde hep CNC makineler var ama biz çalıştıracak işçi bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Bunun yanında okulda bu işin eğitimini gören çocukların teknolojik gelişmeleri takip edemedikleri için işsiz kalıyorlar. Esnaf odaları olarak bu tür projelere destek olmak zaten bizim görevimiz. Yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda, okulumuza son teknoloji ürünü CNC dikey işleme makinesi kazandırdık” dedi.

Kabul edilen bu projenin Aydın’da yaşanan işsizlik sorununa önemli ölçüde katkı sağlayacağını savunan Başkan Akşit, “Aydın Çıraklık Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek olan kurs programı için değişik yaş gruplarındaki müracaatlar arasından ilk etapta 80 kursiyer belirlendi. Burada bu makinenin eğitimini olan kursiyerlerimizin tamamı hemen işe yerleştirilecek. İş garantili bu ilk kursun tamamlanmasının ardından kursa ileriki süreçte katılacak olan kişiler ise esnaflarımızdan gelen talepler ve ihtiyaca göre ileriki sürelerde iş yerlerine yerleştirilecekler. Böylece atıl durumda bekleyen işgücü harekete geçirilecek ve devlet tarafından okutulan öğrenciler ülkelerine ve milletlerine karşı borçlarını ödemiş olacaklar” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 12:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?