20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Aykonut’ta gergin genel kurul

AYKONUT’TA GERGİN MALİ  GENEL KURUL

Ay-Konut’un gergin bir ortamda gerçekleşen olağan mali genel kurulunda inşaatı tamamlanan 48 daire kurayla sahiplerine teslim edildi.

Ay-Konut Olağan Mali Genel Kurulu Aydın ES-KO düğün salonunda yapıldı. Ay-Konut üyelerinin büyük ilgi gösterdiği mali genel kurulun yapıldığı salonun girişinde ve salonun içerisinde özel güvenlik ve çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Oldukça gergin bir ortamda gerçekleşen mali genel kurulda, Ay-Konut başkanlığı için adı geçen Osman Bilir, mali genel kurula seçim maddesi eklenmesi için önerge verdi. Ancak, Osman Bilir’in verdiği bu önerge için yeterli oy alamayınca, gündeme dahil edilmedi.

Divan başkanlığı için çekişmenin yaşandığı kurulda Ay-Konut Başkanı Rahmi Çoban’ın desteklediği Eflatun Vatancı ile Osman Bilir’in önerdiği Sercan Nuriye Çerçi arasında oylama yapıldı. Eflatun Vatancı yapılan oylamada yaklaşık 100 oy fark atarak, divan başkanlığına seçildi.

Kurulda, zaman zaman sert tartışmalar yaşanırken, bir kısım üye Kooperatif Başkanı Çoban’a tepki gösterdi. Salonun büyük kısmı kurul boyunca Çoban’a destek verdi.

Kurulda eski yönetimi hedef alarak konuşan Ay-Konut Başkanı Rahmi Çoban şunları söyledi: “Bizden önceki yönetim Torlak’taki 46 daireyi birilerine peşkeş çekmiş. Bugüne kadar 2 yıllık yönetimimiz döneminde eski yönetimin hataları yüzünden 500 bin Türk Lirası ceza yedik. Bu cezaları uzlaşmalara girerek 180 bin Türk Lirası’na çektik. Ay-Konut’u zarara uğratanlardan zararı tazmin edeceğiz. Son 1 haftadır evime gidemiyorum. Hedef alınmamın nedeni, rant kavgasıdır. Ben kimsenin adamı değilim Rahmi Çoban’ım. Umuyorum belediye başkanımız Özlem Çerçioğlu, sorunlarımızın çözülmesi içim bize anne şefkati ile kucak açacaktır”

Mali genel kurula katılarak AY-Konut üyeleri destek veren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, konuşması sırasında ve ardından Ay-Konut üyelerinin alkışlı tezahüratıyla karşılaştı. Ay-Konut sorununu yakından takip ettiğini ifade eden Erdem, “Ay-Konut meselesi, Aydın’ın kanayan yaralarından bir tanesidir. Aydın kamuoyu olarak Ay-Konut sorununa üzülüyoruz, üzerimizde vebal olduğunu düşünüyoruz. Aydın milletvekiliysek ilin diğer sorunları gibi Ay-Konut sorununa da el atmalıyız. Ay-Konut sorunu Aydın’da politik menfaat yapılmaması gereken konulardan biridir. Halkın bu sorunundan politik çıkar bekleyenler vebal altındadır. Belediye Başkanımız Özlem Hanım, politik kaygı ve beklentileri bırakıp Aykonut’a destek vermeli, bu sorun çözülmeli. Bu gözyaşı içinde bekleyen insanların umutlarını söndürmeyelim” diye konuştu.

Mali genel kurulda yapılan konuşmaların ardından yönetimin faaliyet ve denetim raporları oy çokluğu ile kabul edildi. Mali genel kurulun sonunda, noter eşliğinde yapılan çekilişte 48 daire sahibini buldu. Daire sahibi olanlar sevinç gözyaşları döktü.

AYKONUT’TA GERGİN MALİ  GENEL KURUL
AYKONUT’TA GERGİN MALİ  GENEL KURUL
AYKONUT’TA GERGİN MALİ  GENEL KURUL
AYKONUT’TA GERGİN MALİ  GENEL KURUL
AYKONUT’TA GERGİN MALİ  GENEL KURUL
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 13:22:02
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 15:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?