20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

AYTO Suriye pazarını hedef seçti

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu AYTO bünyesinde dış ticaret eğitimi başlattıkları belirtti. Dokuzlu, “İhracatta ilk etapta Suriye pazarını hedef seçerek çalışma başlattık” dedi.

Türkiye’nin dış ticaretinin yaklaşık yarısını AB ülkeleri ile gerçekleştirdiğini ifade eden AYTO Başkanı Dokuzlu, “AB ülkeleri küresel krizi kayıtlı ekonomik yapıları itibarı ile bizden daha ağır yaşıyorlar. Ülkemizde iyi ki kayıt dışı ekonomi var demek durumunda değiliz ama AB ülkelerine göre piyasamızda biraz daha rahatlığın olduğu gerçek” diye konuştu.

Türkiye’nin her yıl ihracat yapabilen bir özel sektöre sahip olmasının ayrıcalık olduğunu vurgulayan Dokuzlu, sözlerine şöyle devam etti: “Meslek kuruluşları olarak bizler ihracatımızın hız kesemeden devam etmesi, üyelerimizin küresel ekonomik krizden etkilenmemesi için ihracatta yeni pazarların bulunması, yeni ürünlerin dünya pazarlarına da yerini alması, Pazar paylarının ve rekabet şanslarının artırılması yönünde projeler üretmek durumundayız. Ayrıca ihracat potansiyeli olup da ihracat mevzuatını bilmemesi nedeni ile ihracat yapamayan firmaların ihracat yapar konuma getirilmesi için çaba göstermemiz gerekiyor. Biz AYTO olarak özellikle küresel krizden daha az etkilendiklerini düşündüğümüz Ortadoğu ülkelerine daha ağırlık vermemiz gerektiğini inanıyoruz”

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 23:34:40
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 00:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?