20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

AYTO yönetimi tura çıktı

Aydın Ticaret Odası’nda (AYTO) 2009 yılı Ocak ayında yapılan organ seçimleri sonucunda göreve gelen Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı üyeleri; Söke, Didim ve Kuşadası Ticaret Odalarını ziyaret ederek Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile görüşmelerde bulundu.

Ziyarete katılan AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, ziyaretin göreve yeni seçilen Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerine hayırlı olsun dileklerinde bulunmak ve tanışmak amacını taşıdığını ifade ettiler.

Ziyaret programıyla ilgili bilgiler veren İsmail Hakkı Dokuzlu, “AYTO olarak biz Yönetim Kurulumuzca geçmiş dönemlerdeki Odalarımız arasındaki dayanışma, yardımlaşma ve birlikte hareket etme olgusunun yeterince tesis edilemediği düşüncesini taşıyoruz. Bu düşünceyle ilk adımı biz atalım diyerek bu gün buradayız. Ancak, şunu belirtmek istiyorum. Artık ekonomideki küreselleşme gereği ülkeler ve sermayeler birleşmek zorunluluğunu hissederken bizlerin ayrı ayrı durmaması gerektiğine inanıyorum. Kısacası bizler bundan sonra daha sık bir araya gelelim. Başkanlar, Yönetim Kurulularımız ve Meclislerimiz olarak beraber belirleyeceğimiz periyotlarda toplanalım. Faydalı projelerimizi paylaşalım, fikir alışverişinde bulunalım verimlilik konusunda zaman kaybını ortadan kaldıralım. Bizim geleneklerimize göre dostlar sevinç ve üzüntülerini bir araya gelerek paylaşırlar” dedi.

Yapılacak müşterek çalışmalar neticesinde güzel projelerin üretileceğine inandığını kaydeden Dokuzlu, “Suriye gibi körfez bölgesindeki ülkeler küresel ekonomik krizden etkilenmeyecek ülkeler. Bu nedenle Suriye’nin başşehri Şam’daki Ticaret Müşaviri ile temaslarımız var. İhracat, ortak yatırım gibi konularda talebimiz üzerine çalışma başlatıldı. Bu ülkeden ilimizin menfaatine olacak gelişmeleri birlikte değerlendirelim istiyorum. Bu ve benzer birçok konuyu önümüzdeki Nisan ayında bizim ev sahipliğimizde Aydında düzenlemeyi planladığımız müşterek toplantıda paylaşmayı umuyorum” diye konuştu.

Söke, Didim ve Kuşadası Ticaret Odası Meclis, Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ziyaretin anlamlı ve memnuniyet verici olduğu konusunda birleştiklerini ve bunun mümkün olduğu sıklıkta ve devamlı yapılmasının sağlayacağı faydanın önemine değindiler.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 13:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?