20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Bahane üreten çok iş yapan yok!

‘BAHANE ÜRETEN ÇOK, İŞ YAPAN YOK’

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, belediye başkanları ve ilçe kaymakamlarıyla bir araya geldiği toplantıda, bürokrasi canavarını yenemediklerini ve bürokraside ömür biter iş bitmez anlayışı hakim olduğunu söyledi.

On binlerce kişinin devletten maaş aldığını fakat istenilen seviyede çalışmaların ilerlemediğini dile getiren Vali Coş, “Bahane üreten çok, iş yapan yok. Devlet memuru sayısının yarıya indirilmesiyle inanın iş kaybı yaşanmaz” diyerek yine dikkatleri üzerine çekti.

Didim’de düzenlenen Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısında ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarıyla bir araya gelen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, bazı sorunların uzun süredir aynı konumda kaldığını dikkat çekerek devletten maaş alanların daha fazla çalışmasını istedi. Toplantıdaki belediye başkanları ve kaymakamlardan himayelerinde bulunan kişilerin daha aktif bir şekilde çalıştırılmasını isteyen Vali Coş, başkanları ve kaymakamları uyarılarda bulundu.

Kaymakamlardan ve belediye başkanlarından sorunların da takipçisi olmalarını isteyen Vali Coş, “Maalesef bürokrasi canavarını bir türlü hızlandıramıyoruz. Bürokraside ömür biter, iş bitmez anlayışı hakim. Bu anlayışı kırmamız gerekiyor. Arkadaşlar devletten on binlerce maaş alan insanımız var. Bunların yarısı olmasa inanın iş kaybı olacağına zannetmiyorum. Elimiz altındaki, himayemizdeki arkadaşlarımızdan daha fazla verim alamaya gayret gösterelim. Bu kadar çok personelle daha fazla iş üretmemiz lazım. Verim maksimum seviyede değil. İstersek daha fazla verim elde edebiliriz. Bu bürokrasi anlayışını yıkalım. Vatandaşımıza daha fazla ve kaliteli hizmet verebilmemiz için bu anlayışın ortadan kalkması gerekiyor” dedi.

‘BAHANE ÜRETEN ÇOK, İŞ YAPAN YOK’
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2011 Cuma 12:21:05
Güncelleme :29 Nisan 2011 Cuma 17:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cok Dogru IP: 95.223.163.xxx Tarih : 30.04.2011 23:48:55

Dogru söze ne denir.Devlet dairelerinde isin varsa ve bir tanidigin yoksa vay haline! Sözüm dürüst calisanlara degil. O utanmazlar devletin verdigi maasi bilerek( belkide bir kismi torpille girdikleri) memuriyette,Devlet dairelerinde isi olan vatandasin kanini emmeleri yokmu?beni cileden cikariyorlar.Avni beyin sözlerine katiliyorum; Calisanlardan bayanlarin öncelikleri kendi tirnak vb. bakimlari,hic bitmeyen dedikodulari,sonra vatandasin isi.Erkeklerin önceligi,taksit fatura vb. kitasiye isleri,spor sohbetleri ve sonra vatandasin isi.Sonra 45 yasinda emekli olusun arkasindan maas maas diye bagirirsin;ne verdin ki ne istiyorsun.Almanyada yasayan Türk vatandasi olarak memuriyetin ,isciligin ne oldugunu burada gördüm.Buna istinaden diyorum ki rahatinizin kiymetini bilin.Bu ülkenin kiymetini bilin.