29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Bakan Çelik uygulama oteli açılışında

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nin en güzel koylarından biri olan Mercan Koyu'na hakim bir noktada kurulan ve inşaatı tam 18 yıl süren Kuşadası Anadolu Turizm Ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nin resmi açılışı yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından kurdelesi kesilen 5 yıldızlı otelin 7 milyon 500 bin YTL'ye mal olduğu açıklandı. 

Uygulama otelinin açılışına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanısıra TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Rıza Acar ve Semiha Öğüş, Aydın Vali Vekili Osman Nuri Çobanoğlu, Kaymakam Vekili Nurdoğan Kaya, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Üstün ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta uzun bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bağımsızlık Savaşı sırasında Aydınlı efelerin istiklal için uğraş verdiğini belirterek, sıranın istikbal savaşına geldiğini ve bunun da sadece eğitimle olacağını söyledi ve, "Aydınlı hayırsever efelerin istikbal mücadelesine daha fazla katkı sağlaması, daha fazla okul yaptırması gerekiyor" dedi. AK Parti iktidarının Aydın'da gerçekleştirdiği hizmetleri sıralayan Milli Eğitim Bakanı Çelik, "Biz iktidara geldiğimizde Aydın'da 7 lise vardı, şimdi 17 lise var" diye konuştu. Bu liselerden birinin de Adnan Menderes Sosyal Bilimler Lisesi olduğunu hatırlatan Hüseyin Çelik, İstanbul ve Ankara'dan sonra Türkiye'nin üçüncü sosyal bilimler lisesini Aydın'da yaptırdıklarını söyledi. 

Öğretmenlerin eğitimine büyük önem verdiklerini kaydeden Bakan Çelik, Türkiye genelinde 45 yeni öğretmen lisesi açtıklarını vurgulayarak, "Ortaklar ve Nazilli'den sonra Söke ve Çine'de açtığımız Öğretmen Liseleri ile Aydın'daki sayıyı 4'e çıkardık" dedi. İktidara geldiklerinde Aydın genelindeki okullarda toplam 777 bilgisayar bulunduğunu anlatan Bakan Çelik, iktidara geldiklerinden beri Aydın'a toplam 5 bin 313 adet bilgisayar gönderdiklerini, 483 okula da ADSL internet bağlantısı yaptırdıklarını kaydederek, çağdaş eğitimin gereğini yerine getirdiklerini söyledi. Aydın'daki derslik sayısını da 900'e çıkardıklarını anlatan Çelik, "Aydın'da derslik başına düşen öğrenci sayısı 25'e kadar düşürülmüştür. Bu da Avrupa standardıdır. Aydın'da sahil bölgesinde hayırseverler tarafından yaptırılan 39 derslik bitti, 88'inin yapımı ise devam ediyor. Ama bu yetmez. Aydınlı hayırseverlerin performansı düşük" ifadelerini kullandı. Uygulama otelinin inşaatının tam 18 yılda tamamlandığını anlatan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şöyle devam etti: 

"Uygulama oteli, maalesef pek çok hükümet, başbakan, bakan eskitmiş. Makine dairesindeki makineler bile çürümüş. Ama bizim hükümetimiz, bu uygulama otelini tek parti hükümeti olduğu için bitirmeyi başardı. Türkiye genelinde toplam 88 turizm ve otelcilik okulumuz var. Bunların 16'sını biz yaptık. Tek parti olmasak yapamazdık. Bakanlık olarak turizm eğitimiyle ilgili yatırımlara devam edeceğiz. Emeğin yoğun olduğu bir sektör olan turizmde insan faktörü çok önemli. Makineler, yatırımlar eskir ama eğitimli insan kalır. Öğrencilerimiz bu otelde mesleklerini uygulamalı olarak öğrenecekler." 

Daha sonra oteli gezen Bakan Hüseyin Çelik, daha sonra bahçede kurulan kara çadırda gözleme yedi. Bakan Çelik bir ara, uygulama otelinde tatil yapan bir memur ailesinin oğlu 3 yaşındaki Arda Arın Narin'i kucağına alarak gözleme yedirdi. Daha sonra bahçeye bir ağaç diken ve ağacı sulayan Bakan Çelik, daha sonra yediği akşam yemeğinin ardından Kuşadası'ndan ayrıldı. 

Bu arada, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okulların açılmasına kısa süre kala yeniden gündeme gelen zorunlu bağışlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu konuda gerekli genelgeyi yayınladık. Adı üzerinde bağış. Bağışın zorunlusu mu olur. Zorunlu bağış kesinlikle yasak. İsteyen eğitime katkı için bağış yapar. Ama kimseden zorunlu olarak bağış alınamaz" ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2006 Cuma 23:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?