30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Bakan Günay, Aydın'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bir dizi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Aydın’da ilk olarak Vali Mustafa Malay’ı makamında ziyaret etti.

Vali Mustafa Malay’dan Aydın’ın ekonomik, turizm ve kültür zenginlikleri hakkında bilgi alan Bakan Ertuğrul Günay Aydın’ın deniz, termal ve kongre turizmi olarak büyük bir potansiyeli barındırdığını belirterek, “Dünyanın en önemli arkeolojik eserlerin ve kazıların olduğu yerlerden ülkelerden biriyiz ve çoğu Aydın ilinde bulunan bu Arkeolojik çalışmaları, yerli ve yabancı kazıları hızla sürüyor. Türkiye’nin turizm çeşitliliği bakımından çok zengin olmasını istiyoruz özellikle Kuşadası’ndaki kongre merkezi Didim’de bulunan en büyük yat limanı projesi, termal oteller ve termal kaynaklar ve doğasıyla tam bir turizm ülkesi olmak istiyoruz. Aydında bu güzel potansiyeli ayağa kaldırmak için hep beraber çalışacağız ve el ele başaracağız.”dedi.
Bakan Ertuğrul Günay Ramazan Bayramı tatili sebebi ile iç turizmde bir artış beklediklerinin altını çizerek “9 günlük tatil sebebiyle iç turizmde bir hareketlenme olacak. Eylül ayındaki yerli turizmde önemli bir artış bekliyoruz. Bu dönemde yabancılara yönelik faaliyetlerde daha çok yayla turizmi ön plana çıkıyor. Bu nedenle Eylül ve Ekim ayı yerli ve ulusal turizm rakamlarının da yaz aylarındaki gibi çıkışını sürdüreceğini ön görüyoruz. Bu aylarda da turizm rakamlarının artarak bu yılı iyi bir noktada sonlandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


Valilik makamındaki ziyaretinin ardından Tralleis Antik Kenti’nde incelemeler yapan Kültür Ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Burası çok güzel bir ören yeri, çok daha fazla çalışmalarla daha iyi seviyeye geleceğine inanıyorum. Ödeneklerimizde biraz zorlandık bu sene geçen sene ye göre biraz daha az ödenek yapmıştık ama aradaki açığı kapattık” ifadelerini kullandı.


Tralleis Kazı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Yaylalı, kazı incelemelerinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a kazı alanın da bulunan ve Aydın’ın hemen hemen her yerinden görünecek büyüklükteki üç gözlerin tadilat olmazsa yıkılacağını söyleyerek yardımda bulunmasını istedi. Bunun üzerine Bakan Günday; 200 bin YTL tutacak olan proje masrafını karşılayacağını ve Bakanlık olarak restorasyon işine de katkıda bulunacaklarını belirtti.


Tralleis antik kentindeki incelemelerinin ardından inşaatının yüzde 90’ı tamamlanan Aydın Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Günay burada inşaatı yürüten firma yetkililerinden Kültür Merkezi inşaatı ile ilgili bilgiler aldı.
Kültün Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Tralleis antik kenti kazı çalışmaları ve Aydın Kültür Merkezi inşaatı incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada “Tralleis de üç gözlerin tadilat projesine hemen başlanacak. Böyle bir kültür zenginliğinin yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Aydın Kültür Merkezi inşaatı da en kısa sürede bitirilip Aydın’ın hizmetine sunulacak. Bende açılışında Aydın’da olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 15:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?