21
Mayıs
2024
Salı
AYDIN

Bakan Günay turizmcilerle buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay birtakım incelemeler yapmak üzere geldiği Didim'de turizmcilerle buluştu. İlçe seçim bürosunu da ziyaret eden Bakan Günay, Apollon Tapınağı ile Milet Müzesi'ni gezdi.

AKP Didim İlçe Teşkilatı oluşturduğu konvoyla, Bakan Günay'ı Didim-Milas yol ayrımında karşıladı. Karşılamada AKP Didim İlçe Başkanı Mustafa Karanlık, AKP Didim Belediye Başkan Adayı Hilmi Yıldırım, Akyeniköy Belediye Başkan Adayı ve AKP Akyeniköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Öz ve partililer bulundu.

Karşılamanın ardından Bakan Günay ve beraberindeki konvoy turizm temsilcileri ve partililerle buluşmak üzere Garden Of Sun Otel'e hareket etti. Bakan Günay, otel de incelemelerde bulunup otelle ilgili bilgiler aldı.

Otelde verilen yemeğe Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve eşi, Aydın Valisi Mustafa Malay, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, AKP Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Didim Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve AKP Didim Belediye Başkanı Hilmi Yıldırım, turizmciler ve partililer katıldı.

Yemekte konuşan AKP Didim Belediye Başkan Adayı Hilmi Yıldırım, Didim'de acil eylem planının ve turizm kenti projesinin Didim'in olmazsa olmazı olduğu vurgusunu yaparken "Didim Turizm kenti projesi için tahsis edilen yer dolayısıyla Tarım Bakanlığı'na 8 milyar TL'lik bir rakamın ödenmesi gerekiyor. Bu tahsisin bir an önce yapılması gerekiyor. Bu tahsisi gerçekleştiğinde Didim'in önü açılacak" dedi.

Didim, Milas, Bodrum Havalimanı için gerekli olan yolun bir an önce açılması gerektiğini de dile getiren Yıldırım, "Bu yol açıldığında Bodrum'dan Didim'e mesafe 45 dakikaya düşecek ama biz yolu yapmazsak ne kadar otel yaparsak yapalım Didim, cazibe merkezi haline gelmez" diye konuştu. Yat Limanın da Didim açısında önemli olduğunu dile getiren Yıldırım, "Didim'e gemilerin yanaşması için iskele yapılması gerekiyor. Bu iskele Didim'i çağ atlatacak bir proje" dedi.
ADÜ MYO yer tahsisi konusunda sorunların olduğunu dile getiren Yıldırım, Didim'de ayrıca TÜRSAB'a ait bir informastion(Bilgilendirme) ofisinin açılması konusunda Bakanlık düzeyinde girişimin yapılmasını isterken seçildiği takdirde Mayıs ayında Didim'de geniş kapsamlı yapılacak bir organizasyonda aralarında görmek istediklerini söyledi.

Aydın Valisi Mustafa Malay ise Didim'de turizmin gelişmesi açısından Turizm Kenti Projesi, Golf Sahalarının yapımı ve Acil Eylem projesinde var olan mera sorunun probleminin çözülmesi gerektiğini söyledi. Bunlar olduğunda Didim'in çağ atlayacağını kaydeden Vali Malay, "Sayın Bakanımız ülkemizi karış karış gezerek sorunlarını ve çözümleri konusunda gerekli adımlar atıyor, bu anlamda da Didim'de önemli çalışmalar yapılıyor" şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise ülkemizde çeşitli alanlarda önemli adımlar atıldığını ama özellikle turizm alanında çok büyük gelişmeler kaydedildiğini belirterek bu gelişmede turizmcilerin önemli rolü olduğunun altını çizdi.

Bakan Günay sözlerini şöyle sürdürdü:  "Ülkemiz Dünyada turizm alanında en fazla gelir elde eden ülkeler arasında 8. sırada olmayı başardı. Biz ilk on içinde 8.sıradayız. Bu yıl ekonomik kriz dolayısıyla bir takın sıkıntılar yaşadı. Türkiye, Dünya ortalamasının 5 katı üstünde bir ortalama yakaladı. 2003 yılının başında ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 12 milyon civarındaydı, biz bu yıl 25 milyon gibi sonuçlandırmayı amaçlıyorduk ama 2008 yılını 26 milyon 300 bin sayısıyla bu yılı kapattık. Bu hepimizin başarısı" dedi.

Ülkemize gelen ziyaretçi sayılarına bakıldığında Antalya'ya 2008 yılında 9 milyon turistin geldiğini belirten Bakan Günay, "Bu sayının artmasında İstanbul, İzmir, Muğla ve Aydın gibi illerinde önemi büyük. Bu potansiyeli nasıl değiştirebilir ve ülke sathına nasıl yayabiliriz amacıyla yeni açılımlar yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bakan Günay, "Didim'i bir marina kenti ilan etmek, Didim'i sadece Ege bölgesinde bir yer olarak değil, kurvaziyer yatların uğrayacağı bir yer olmayı ve ileri de turizmde yapmak istediğimiz geniş kapsamlı tanıtma ve yayılma çalışmaları içerisinde Didim, çok önemli bir yer tutuyor. Didim'i turizm açısından bir marka yapmayı ve Dünya çapında bir yer yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Didim Yat limanı konusunda da bilgiler veren Bakan Günay, Başbakan Erdoğan'ı yat Limanı açılışında Didim'e getirmeyi planladıklarını söylerken "Nisan ayı sonunda açılışını yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. Didim Turizm Kenti Projesinin Didim'in gelişmesi açısından önemli olduğunu belirten Bakan Günay "Bu alanlar içerisinde golf sahaları, otelleri ile tarih doğa ve denizin iç içe olduğu bir kent oluşturmaya çalışıyoruz" Dedi.

Bu çalışmaların ağır şekilde işlediğini belirten Bakan Günay, bazı Bakanlıkların da bu iş içerisinde yer aldığını ve Valilik bazında da çalışmaların yapıldığını belirtti.
Didim-Bodrum havaalanıyla ilgili de konuşan Bakan Günay, "Bu mesafenin kısaltılması Didim'in potansiyelini arttıracaktır. Bu yolla ilgili bakanlıklar düzeyinde görüşeceğiz. Önümüzdeki dönemde projesi hazır olan bu yolla ilgili çalışmalar yapacağız ve Didim'in var olan potansiyelinin 2 katına çıkacağına inanıyorum" dedi.

Bakan Günay, Didim MYO tahsisi süresinin uzatılması konusunda yardımcı olacağını söylerken TURSAB'la ilgili bu talebi TURSAB yetkilileriyle görüşeceğini belirtti. Bakan Günay, firmaların ve yatırımcıların tarihsel ve kültürel anlamda bir yerlere destek olması veyahut yardımcı olmasında vergi anlamında indirimler aldığını da söylerken "Biz kıyımızı, denizimizi, doğamızı, tarihimiz ve kültürümüzü bir arada bulundurabilirsek ve tarihi ve kültürü zengin bir marka oluşturabilirsek farklı bir turizm modeli oluşturabiliriz" diye belirtti. Bakan Günay Mayıs ayında Didim'e yeniden gelmek istediğini de söyledi.

Garden Of Sun'da yapılan yemekli toplantının ardından Bakan Günay Didim ilçe seçim bürosunda partililerle buluşurken "Didim Belediye Başkan Adayımız Hilmi Bey kardeşimiz Didim'in sorunlarını iyi tespit etmiş ve sizlerden bu sorunların çözümü için destek istiyor. Biz kendisine güveniyor ve destek veriyoruz. Bizim anlayışımızda hiç bir zaman ayrım olmamıştır her şey adalet çerçevesinde olmuştur. Bu anlamda Hilmi Bey'in her şeyi adalet çerçevesinde yapacağına inanan biri olarak Belediye Başkan adayı arkadaşımıza destek olunmasından yanayım" diye konuştu.

Bakan Günay ve beraberindeki heyet Didim'deki Apollon Tapınağı'nda incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.

Bakan Ertuğrul Günay Didim'deki son programında Millet Müzesinde incelemelerde bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 23:47:52
Güncelleme :8 Mart 2009 Pazar 01:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?