29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Bakan Koç Aydın'da

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aydın programının son gününde Didim'de turizmcilerin sorunlarını dinleyip, bir su parkının açılışını yaptı.
 
İlk olarak Didim Beach Resort Otel'de turizmcilerle toplantı düzenleyen Bakan Koç, bakanlığını ilgilendiren konularda ilçenin sorunlarını dinledi. Toplantıya Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Rıza Acar, Ahmet Ertürk, CHP Aydın Milletvekili Mehmet Semerci, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem, Aydın Kültür ve Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Oğuzkaan, turizmciler ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 

Toplantıda Didimli turizmciler, Bakan Koç'tan Didim'in acilen Turizm Bölgesi ilan edilmesini, Didim yat Limanı'nın bir an önce tamamlanmasını, sahilleri kirleten balık çiftliklerinin kaldırılmasını, Bodrum Havaalanı yolunun yapılmasını ve yabancılara konut olarak satılan ancak yasa dışı bir şekilde bu konutların pansiyon gibi işletilmesinin önlenmesini istedi.
Bakan Koç, turizmcilere hitaben yaptığı konuşmada, "Didim'in turizm bölgesi olması konusunda beklediğiniz müjdeli haberi getiremedim. Bir kaç eksik evrak kaldı. Bunlar da en kısa sürede tamamlanarak Didim turizm bölgesi ilan edilecektir. Bu ayın sonunda bu işlemler bitecek" dedi. 

Bakan Koç, limanın ihalesinin yapıldığını ancak ihaleyi alan firmanın ekonomik sorunu nedeniyle işin yavaş ilerlediğini, Bodrum Havaalanı yolu için gerekli ödeneğin çıkarıldığını, diğer sıkıntıların giderilmesi için çalışmaların devam edeceğini söyledi. 

Turizmcilerle toplantısının ardından bir su parkının açılışını katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, parkta eğlenen yerli ve yabancı turistlerle bir süre sohbet eden Bakan Koç turizmi bir bisiklet sürmeyi benzeterek, "Eğer pedalı çevirmezseniz düşersiniz. Turizmde de tesis yapmazsanız, yaptığınız işletmezseniz ve bir müddet sonra yenilemezseniz batarsınız. Bu Kadar basit" sözleriyle sektördekilerin her zaman kendilerini yenilemesini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2006 Cuma 23:58:05
Güncelleme :22 Temmuz 2006 Cumartesi 00:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?