30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Başkan taş döşüyor

UMURLU’NUN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Aydın’ın Umurlu Beldesi Belediye Başkanı Rıza Posacı, beldesini güzelleştirmek için kollarını sıvadı. Beldesi’nin tüm sokaklarını parke taşı döşeyen Posacı, yolların biran önce bitmesi ve çalışan işçilerini hızlandırmak için kollarını sıvayarak işçiler ile birlikte parke taşı döşüyor.

Özellikle kış aylarında yağışlar sonrasında belde sakinlerinin, evlerine çamurdan giremediklerini, yazın ise toz ve topraktan dolayı şikayetlerde bulundukları için beldenin tüm sokaklarını parke taşı döşeme kararı aldıklarını belirten Başkan Posacı, alt yapı çalışmaları biten mahallerin parke taşlarını döşediklerini söyledi.

Yağışların başlamasından dolayı sokakların çamur içinde kalmaması için çalışmalarına hız verdiklerini söyleyen Başkan Posacı, mahalle denetimlerinde işçilerin hızlı çalışması ve motivasyon için onlarla birlikte parke taşı döşediğini söyledi. Umurlu’nun 11 bin 500 nüfusa sahip büyük bir belde olduğunu dikkat çeken Posacı, “Umurlu, büyük bir belde olmasına rağmen uzun süreden beri hizmet alınmadığı için diğer beldelerden çok geride kalmış. Ve beldemizde yaşayan vatandaşların birçok sorunları var. İlk olarak kanalizasyon sorununa el atarak, İstasyon mahallesi ve Bayramyeri mahallerimizdeki bu sorunu çözdük. Ve bu mahallerimizin yollarını tamamen parke taşı ile döşedik. Sadece parke döşenmeyen Bayramyeri mahallemizde birkaç sokağımız kaldı. Bu sokaklarımızı da 10 güne kadar tamamlayacağız. Daha sonra da pazaryeri ve merkez mahallerimizdeki alt yapıyı tamamlayarak, bu mahallerimizi de parke taşı ile döşeyeceğiz. Zaman zaman yaptığım gezilerde işin hızlanması ve işçilerin motivasyonunun artması için elimi çekici alarak taş döşüyorum. Kış bastırmadan biran önce yollarımızı tamamlamamız gerekiyor” dedi.

PARKE TAŞLARINI KENDİ TESİSLERİNDE ÜRETİYORLAR

Yolların parke taşı ile döşenmesi işine girmeden önce piyasa araştırması yaptıklarını söyleyen Posacı, “İlk olarak bu taşları dışarıdan almayı düşündük. Yaptığımız araştırma sonrasında bu taşları belediyemiz tesislerinde yaptığımızda daha ucuza mal edeceğimiz ortaya çıktı. Bunun üzerine de kendi yaptığımız kalıplar ile üretime başladık. Dışarıdan aldığımızda 1 TL’ye mal edeceğimiz taşı, biz tesislerimizde 20 kuruşa mal ediyoruz. Tesisimizde döşenmeye hazır 400 bin adet taşımız var. Bu yollarımız tamamlandığında Umurlu beldemizin çehresi değişecek” diye konuştu.

UMURLU’NUN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 12:20:04
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 12:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?