20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Başkana ‘oybirliği’ ile onay

MECLİSTEN BAŞKANA ‘OYBİRLİĞİ’ İLE ONAY

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun görevdeki ilk yılında yaptıklarının değerlendirildiği Meclis Toplantısı’nda, 1 yıllık faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

Meclisin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, farklı siyasi görüşlerin oluşturduğu Meclisin ortak kararlar vererek örnek bir davranış sergilediğini belirtip, “Halkımızın bize verdiği görev Aydınımıza hizmettir. Bunun 1 yılını geride bıraktık. 2’nci yılda daha iyi hizmetler üretilmesini temenni ederim” dedi. Açış konuşmasından sonra komisyon seçimleri gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi grubunun verdiği önergeler doğrultusunda yapılan seçimlerde Ahmet Gümüş, Sümran Ünal ile Fevzi Köse Encümen üyeliğine, Kamil Kaya, Ahmet Gümüş, Ahmet Öztürk, Nuh Derya Karaçolak ve Özcan Petekkaya İmar Komisyonuna, Uğur Alkanlı, Altan Güney, Ahmet Öztürk, Cavit Tığ ve Mehmet Tuğcu ise Plan ve Bütçe Komisyonu’nu oluşturdu. Diğer komisyon seçimlerinin tamamlanmasının ardından faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. Bu sırada yasa gereği yerini 1. Başkan Vekili Ahmet Gümüş’e devreden Çerçioğlu, salondan çıktı. Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında söz alan Adalet Kalkınma Partisi Meclis Üyesi Mehmet Tuğcu, “Amacımız eleştirmek değil, sizleri harekete geçirmek. Ancak, bize dağıtılan faaliyet raporunda daha önce belirlenen stratejik planda açıklanan bilgilerle aynı. Bunun gerekçesi nedir?” diye sordu. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya, faaliyet raporunda belirlenen hizmetlerin yapıldığını göstermek olduğunu söyleyerek, faaliyet raporunu teknik olarak böyle hazırlanmasını gerektiğini belirtti.

Faaliyet raporunun oylamasına geçilirken konuşan 1. Başkan Vekili Ahmet Gümüş, “Aydın Belediyesi tarihi bir fırsat yakalamıştır. Değişik partilerden oluşan Meclis Üyeleri bir konsorsiyum oluşturmuştur. Oybirliği ile alınan kararlarımızla güzel bir çalışma örneği sergiliyoruz” dedi. Daha sonra yapılan oylamada 2009 yılı faaliyet raporu oybirliğiyle kabul edildi.

MECLİSTEN BAŞKANA ‘OYBİRLİĞİ’ İLE ONAY
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 12:19:00
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 14:16:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?