30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Başkandan itiraf!

Aydın'da her geçen gün artan park sorunu, belediye tarafından masaya yatırıldı. Türkiye'de kişi başına en fazla araç sayısının Aydın'da olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı İlhami Ortekin, "Aydınlı araç sürücülerine çözüm göstermeden araçlarını çekip ceza yazıyoruz. Aslında yaptığımız doğru bir davranış değil" dedi.

Belediyeye en çok park sorunu nedeniyle şikayet geldiğini ifade eden Başkan Ortekin, Aydın'da 2006-2007 yıllarında bu sorunu çözeceklerini söyledi. Araçların kaldırımlara ve cadde kenarlarına zorunluluktan park edildiğini belirten Başkan Ortekin, "Aydın'daki park sorunu geçmişte yapılan bir hata nedeniyle bugün çok yüksek boyutlara ulaşmış durumda. Bu sorun daha önceden görülebilseydi imar planında park yerleri ayarlanırdı. Maalesef bu sorun daha önceden görülemediği için bugün Aydın'ın en büyük sorunlarından biri haline gelmiştir. Bu sorunu mahallelerde yapılacak park yerleriyle çözmeye çalışacağız. Şehir içerisinde katlı otoparklara karşıyım çünkü biz millet olarak arabayla gezmeyi seven bir toplumuz. Vatandaşımız akşam aile gezmesine gidecek katlı otoparka ulaşmak için gezmeye gideceği yer kadar yürümesi gerekli. Biz bunu da göz önüne alarak her mahallede bir otopark yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Proje için gerekli kaynağa sahip olduklarını söyleyen Başkan Ortekin, "Bu projemizi hayata geçirmek için hiçbir yerden fona ya da hibeye ihtiyacımız yok. Çünkü mevcut otoparklardan toplanan paralar başka yatırımlarda kullanılamıyor. Şu anda belediyenin bu oto park için 500 milyarı var, bu rakam 2006 yılı içerisinde bir trilyonu geçecek. Projeyle yayalarımız ve araç sahibi vatandaşlarımızı bir büyük sıkıntıdan kurtaracağız. Projemiz hayata geçtiğinde yayalarımız, kaldırımlardan araçlara sürtünerek geçmek zorunda kalmayacak. Araç sahiplerimiz de kaldırıma araç park etti diye park ihlali ve çektirme cezası ücreti ödemekten kurtulacak. Bugün araç sürücülerine uyguladığımız ceza sistemi yanlış, çünkü adamlara park yeri göstermiyoruz. Ondan sonra da cadde kenarlarındaki ve kaldırımlardaki araçları çekilip hakkında çekici ve park cezası uygulanan bir vatandaş, yaklaşık 100 milyon lira para cezası ödemek zorunda kalıyor. Bizim uyguladığımız sistem yanlış, biz sürücülere yeteri kadar park yeri göstermeden ceza kesiyoruz. Bu sorunu çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 13:22:39
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 13:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet yıldırım IP: 85.103.3.xxx Tarih : 13.08.2005 18:25:50
zaten aydın belediye başkanınıda aydının polislerinide anlamak mümkün değil.belediye başkanı n yaptıki aydın için şimdiye kadar.otopark işinide parayla yapacak amaç belediyenin gelir kazanması.yeni terminal nerede.hayvanat bahçesi nerede.şimdi başkan ara sokaklarla uğraşıyo.onu bile doğru düzgün yapamıyo.acaba hiç gençlik caddesinde gezdimi yaya olarak.yolu bile düzgün yaptıramadı.umarım artık çalışaya başlar.