30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Başkan'dan 'Yaşlılar Haftası' mesajı

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin 18-24 Mart Yaşlılar haftası nedeniyle yaptığı basın açıklaması ile tüm yaşlıların haftasını kutladı.

Yaşlı bireylerin yalnızlığa terk edilmeden soyutlanmadan toplumla bütünleşmiş halde yaşatılması gerektiğini ifade eden Aydın Belediye başkanı İlhami Ortekin, “Her yaşayan için değişik mana ve önem ifade eden ve farklı boyutlarda farklı şart ve ortamlarda yaşanan yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Biliyoruz ki; yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır” dedi.


Belediye başkanı İlhami Ortekin konuyla ilgili açıklamasında “Her statüden yaşlılarımızın geçmişlerinde bizim bugünlerimize dair bir emek ve hizmetleri söz konusudur. O yüzden bugünümüzün yapanları olarak yaşlılarımızın yaşlılık dönemi onlara hak ettikleri itibarı göstermemiz gerektirmektedir. Bu onlara bir vefa ve minnet borcudur. Yaşlılıkta yaşamın güzel bir dönemidir. Tabi yalnız değil ve üstelik sevgi içerisinde yaşıyorsanız. Yaşlı bireylerin hayatlarının bu döneminde yani yaşanacaklarının yaşananlardan az kaldığı bu süreçte yalnızlığa terk edilmeden, soyutlanmadan toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin-yönetimlerimizin anayasal ve öncelikli görevleri arasındadır” diyerek yaşlıların haftasını kutladı.

İha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 16:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?