20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

'Başkanım bize yardım edin'

Aydın’da Özle İdare’nin yıkım kararı aldığı evlerde işgalci konumunda oturan vatandaşlar bugün Aydın Belediyesine gelerek Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan yardım istediler. Evlerin yıkılmasının normal olduğunu ifade eden vatandaşlar, fakat kendilerine oturacak yer gösterilmesi gerektiğini belirttiler.

Aydın’ın Ilıcabaşı mahallesindeki Özel İdare ortaklı AYTER AŞ alanı içerisinde kalan ve bu alan içerisine spa, termal tesis, kür merkezi ve alışveriş merkezi yapılacak olması dolayısıyla yıkım kararı alınan binalarda oturan vatandaşlar kendilerine yeni bir yer gösterilmesini istiyorlar. Özel İdarenin binaları 16 Temmuz’da yıkım kararı alması ve bunu bir yazıyla binalarda işgalci konumunda oturan vatandaşlara bildirmesi, evlerde oturanlara isyan ettirdi.

Bugün sabah saatlerinde Aydın Belediyesine gelen evlerde oturan vatandaşlar, sorunlarının çözümü için Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan yardım istediler. Özlem Çerçioğlu ile görüşen vatandaşlar daha sonra Valiliğe giderek kendilerine yer gösterilmesi için dilekçe verdiler. Yıkım kararı alınan binalarda oturan 17 ailenin imzası bulunan dilekçe ile yıkım gerçekleşmeden valiliğin kendilerine sahip çıkıp, barınabilecekleri yer vermesini istediler.

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, aileleriyle birlikte belediye önüne gelen çocukları severken, sorunun kendileriyle bir ilgisi olmadığını yıkım kararını alan kurumun Özle İdare Olduğunu söyledi.

Sosyal Konut olarak yıllar önce inşa edilen binaların AYTER A.Ş alanı içerisinde kalması dolayısıyla Özle İdareden yapılan açıklamada, “Mülkiyeti İl Özel İdaresinin yüzde 99 hissesi iler ortağı bulunduğu Aydın Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri (AYTER) A.Ş’ne ait arazi üzerine Termal tesis, hamam, spa, kür merkezi ve alış veriş merkezi inşaatı başlanacak olmasından, arazi üzerinde kalan ve atıl durumda bulunan 16 adet sosyal konut ile ilgili olarak, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nün 11.08.2006 tarihli raporu ve Aydın 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliği’ne sunulan 11.19.2007 tarihli bilirkişi raporu uyarınca yıkım kararı alınmış olup, bugüne kadar oturmaları müsaade edilen işgalcilerin, işgal ettikleri daireleri 16.07.2009 tarihine kadar boşaltmaları gerekmektedir. Söz konusu dairelerin boşaltılmaması halinde idaremiz tarafından güvenlik güçleri eşliğinde binaların tahliyesi sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 13:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?