20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Başkanın aracı kundaklandı!

Aydın’ın Koçarlı İlçesi’ne bağlı Bıyıklı Belediye Başkanı Abdullah Arıcı’nın makam aracı kundaklandı.

Olayla ilgili gözaltına alınan 19 yaşındaki zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Kundaklama olayının makam aracından ziyade belediye binasının yanması için yapıldığı, LPG’li olan aracın deposu dolu olduğu için patlamadığı iddia edildi.

Olay gece saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, alkollü olduğu ileri sürülen 19 yaşındaki Z.Ş. elinde benzin bidonu ile belediye binasına gelerek, belediyenin önünde park halinde olan Başkan Abdullah Arıcı’nın 09 AH 001 plakalı makam otosuna benzin döktükten sonra ateşe verdi. Araç kısa sürede yanarak kül olurken, alevler belediye binasına da sardı. Bu sırada aracın ve belediye binasının yandığını gören belediye görevlileri ve itfaiye ekipleri yangına hemen müdahale etti. Olayda makam otosu tamamen yanarken, belediye binası da zarar gördü.  Görgü şahitlerinin de ifadeleri doğrultusuna soruşturma başlatan jandarma zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı. Alkollü olduğunu belirterek suçunu itiraf eden 19 yaşındaki zanlı Z.Ş. çıkarıldığı mahmekemece tutuklanarak Aydın E Tipi Cezaevine gönderildi.

BELEDİYE BAŞKANI ARICI, ARAÇ KUNDAKLAYAN ŞAHSIN YAKINLARI TARAFINDAN DA KULLNILIYORDU

Yaşanan olayı üzüldüğünü belirten Bıyıklı Belediye Başkanı Abdullah Arıcı, bu saldırıdan herkesin zarar gördüğünü belirtti. Kundaklanan aracın sadece makam aracı olarak değil, aynı zamanda vatandaşların işlerinde kullanılan bir hizmet aracı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Abdullah Arıcı “Bu tür olaylar olmaması geren durumlar. Bunu yapanın eline bir şey geçmez. Bu aracı en çok kullanan aracı kundaklayan Z.Ş.’nin ailesi idi. Zaman zaman bu araçla hastaneye ve çeşitli yerlere götürüldükleri vakidir” dedi.

OLAYLA İLGİLİ İLGİNÇ İDDİA
Bu arada kundaklama olayı ile ilgili ortaya ilginç bir iddia atıldı. İddiaya göre, belediye başkanı Abdullah Arıcı, kendisinden önceki CHP’li Belediye Başkanı dönemindeki hesaplarda tutarsızlık bulduğu için belediye hesaplarının incelenmesi amacıyla müfettiş talep etti. Bu olay üzerine araçla birlikte belediye binası ve mevcut evraklar kundaklanarak yakılmak istendi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 14:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?