20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Başkanlar yasa teklifine karşı

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Mimarlar Odası Didim Temsilcisi Burhan Çolak, sahil şeridindeki imar ve ruhsatlandırma yetkilerinin belediyelerden alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na verilmesini öngören yasa teklifine tepki gösterdi.


“Yerinden yönetimin haklarını elinden almaya çalışıyorlar” diyen Başkan Kamacı, “Egeli belediye başkanları yasa teklifine karşı. Bu konudaki uygulamalar sık sık yargıya taşınacak ve büyük zaman kaybı yaşanacak. Teklifin kabul edilmesi halinde vatandaşlar mağdur olur. Belediyelerin de gelirleri kesilir. Hem yerinden yönetim diyorlar hem de yerinden yönetimlerin haklarını ellerinden almaya çalışıyorlar” dedi.


Mimarlar Odası Didim Temsilcisi ve AK Parti Didim Meclis Üyesi Burhan Çolak da, “İmar ve ruhsat işlerinin belediyeden alınıp, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilmesi doğru değil. Bizler meslek kuruluşu olarak yetkinin yerel yönetimlerde olmasını istiyoruz. Bu düzenleme ile ilgili olarak belediyelerde bunların alt yapısı hazırlanamadı. Yerel rant, kuruluşları, doğal çevreyi kötü etkiledi. Çok küçük belediyeler var. Bunların personeli yetersiz olmasına rağmen büyük projelerde yer alıyorlar. Bu da onların büyük yanlışlarına neden oluyor” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 12:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?