30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Başkasının pasaportuyla uçtu

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, tatil yapan İngiliz Hazel Ellaby, kaldığı oteldeki görevlinin yaptığı hata nedeniyle, başkasına ait pasaportla İngiltere'ye gitti. İngiliz turist Manchester'deki evine gidince pasaportun kendisine ait olmadığını fark etti.


İlginç olay, cuma günü meydana geldi. Didim'de tatil yapan İngiliz, 29 yaşındaki Hazel Ellaby'e, kaldığı Avşar Otel'deki resepsiyon görevlisi, ayrılmadan önce, yanlışlıkla aynı otelde kalan 38 yaşındaki Kirstie Willett'in pasaportunu verdi. İngiliz turist pasaportu kontrol etmeden çantasına koydu Hazel Ellaby, aynı gün saat 23.40'ta ‘XL Havayolları'na ait uçakla Milas- Bodrum Havaalanı'ndan İngiltere'nin Manchester kentine uçtu. Hazel Ellaby, Manchester yakınlarındaki Ashton'daki evine geldiğinde pasaportun kendisine ait olmadığını fark etti. İngiliz kadın, Manchester Havaalanı'nı arayıp durumu bildirdi. Olay'ın basında yer almasının ardından, Manchester Havaalanı güvenlik birimi hakkında soruşturma başlatıldı.

PASAPORT POLİSİNİ SUÇLADI

İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye konuşan Ellaby, “Bu skandal. Havaalanı güvenliği çok önemli bir konu. Ancak, Milas- Bodrum ve Manchester Havaalanları'nda 2'şer kez pasaport kontrol noktasından geçmeme rağmen polisler pasaportun bana ait olmadığını fark edemedi. Bu konu birçok kimseyi havaalanlarının güvenliği konusunda endişelendirecektir” dedi.

Didim'de halen tatilde olan Kirstie Willett ise “Bu şok verici bir olay. Başka birisinin benim pasaportumla yolculuk yaptığına inanamıyorum” diye konuştu. Pasaportsuz kalan Kirstie Willett, İngiltere Konsolosluğu'na başvurarak ülkesine dönebilmesi için yardım talebinde bulundu.

Olayı DHA muhabirinden öğrenen Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, “Milas - Bodrum Havaalanı'nı günde 15 bin yolcu kullanıyor. Yoğunluk nedeniyle böyle bir hata yapıldığını düşünüyorum. Tabii ki bu mazeret olamaz. Olmaması gerek bir durum. Havaalanı polisi ile görüşüp, gerekli soruşturmayı başlatacağım” dedi.

MAĞDUR TURİST İÇİN ÖZEL İZİN ALINACAK”

İngiliz Hazel Ellaby'nin tatilini geçirdiği Otel'in işletmecisi Ulvi Koçak, “Resepsiyonda çalışanları, Hazel Ellaby'ye yanlış pasaport vermiş. Ellaby de kontrol etmeden çantasına koymuş. İlginç olan bir kişinin yanlış pasaport ile o kadar kontrol noktasından geçerek İngiltere gibi bir ülkeye giriş yapabilmesi. Biz, pasaportu yanlışlıkla İngiltere'ye gittiği için mağdur olan Kirstie Willett'e yardımcı oluyoruz. Emniyet Müdürlüğü'ne ve İngiltere Konsolosluğu'na gerekli yazıları yazdık. Konsolosluk, Willett, için özel seyahat izni verecek. Emniyet Müdürlüğü aracılığı ile İçişleri Bakanlığı'ndan gerekli izni alarak Kirstie'nin ülkesine dönmesini sağlayacağız. Şimdi yazışmalarımıza cevap bekliyoruz. Kirstie'nin vize ve konaklama sorunu yok. Normalde 4 Ağustos'ta geri dönmesi gerekiyor. Ancak, uçak biletini erteletmemiz gerekiyor” dedi. Mağdur olan İngiliz turist Kirstie Willett, konuyla ilgili konuşmak istemediğini söyşledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 14:06:34
Güncelleme :29 Temmuz 2008 Salı 14:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?