20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Bayrağa yapılan saygısızlığa tepki

Nazilli Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Haluk Alıcık, yaptığı açıklamayla; Ermeniler tarafından soykırımı anma günü olarak kabul edilen 24 Nisan törenlerinde yaşanan çirkin olayların kabul edilemez olduğunu ifade etti. 

Törenler sırasında Türk Bayrağı’nın alana sererek katılımcılar tarafından çiğnendiğini hatırlatan Alıcık, “Bir gün önce Türk ve Azerbaycan bayraklarının yakılmaya kalkışılmasını şiddetle kınıyoruz” dedi. 

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Haluk Alıcık, Türk Bayrağı’nın taşıdığı anlam itibariyle yüce Türk milletinin tarihten bugüne gelen tüm temel değeri, inançları ve özgürlüklerini sembolize etmekte olduğunu söyledi. Bayrakların milletlerin var oluşlarıyla eş anlamlı olarak kabul edildiğini kaydeden Alıcık, “Türk milletinin bu değerlerine ve bunları yansıtan bayrağına atfettiği önem bütün herkes tarafından da yekinen bilinmekte. Bu bakımdan söz konusu olay toplumumuzda büyük üzüntü, tepki ve infial doğurmuştur. Türkiye’nin sağ duyulu önerilerine karşılık Ermenilerin olumsuz yaklaşımlarını ve bu tür faaliyetleri ısrarla sürdürmeleri uzlaşmaya ne kadar uzak olduklarını bir kez daha göstermiş oldu. Türk milleti ve devlet geleneğinde adaletle muamele devlet iradesinin ilke ve temel şartı olarak görmüştür. Türk devletlerinde devlet iradesinde rehber alınmış ve günlük hayata geçirilmiştir. Türk devlet geleneği ‘Adalet mülkün temelidir’ esasını, sosyal adalet prensibini, din ve vicdan hürriyetini değişmez bir töre ve kanunların tarafsızlıkla tatbiki şeklinde algılayarak kendine düstur edinmiştir. Bu ilke ile Osmanlı Devleti Ermenileri ‘Milleti-Sadıka’ adını vermiştir. Ermenilerden 29 paşa, 33 mebus, 7 büyükelçi, 11 başkonsolos, 11 üniversite hocası, 41 yüksek derecede devlet memuru görev yapmıştır” dedi. 

Tün bu yaşananlara rağmen bu gün Ermeniler tarafından çıkarılan bu olaylar Türklerin gösterdiği iyi niyeti su istimal etmek anlamına geldiğini iddia eden Haluk Alıcık, “Bütün dünyadaki Ermenilere sesleniyorum. 1915 yılında mağdur olan Türk insanının kendisidir. Bunu en iyi bilende Ermenilerin ta kendileridir. Bu işi tarihçilere bırakma cesareti olmayanlar da kendileridir. Türk milletinin adaleti ve hoşgörüsü sayesinde tarihte hiçbir devlete nasip olmayacak bir şekilde üç kıtada halkları barış ve refah içinde yaşatmıştır. Diğer dinlere ve başka milletlere Türk’ün gösterdiği binlerce yıllık müsamaha ve hoşgörüsü olmasa idi bugün pek çok ülkenin din ve dil coğrafyası bambaşka bir görünüm içinde olurdu. Türk milleti kendisine düşmanlık yapanı asla affetmeyecektir. Tarihi şan ve şerefle dolu olan gittiği her yerde barış ve adalet götüren bir milletin karalanması tarihi bir ihanettir” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 16:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?