19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Belediye-esnaf gerginliği

Aydın Belediyesi ile Otogar esnafı arasında otobüslerin giriş ücretleri nedeniyle gerginlik başladı. Otobüslerin 18 YTL'lik giriş ücretlerini yüksek bulan Otogar esnafı Belediye Başkanı İlhami Ortekin'i menfaatçilikle suçlarken, Başkan Ortekin ise otogar esnafının kendine zarar verdiğini söyledi. 

Bugün Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin'i makamında ziyaret eden Aydın'daki 12 otobüs firması yetkilisi ve otogar içindeki esnaflar Başkan Ortekin'den otobüslerin otogara giriş ücretinde eskiden uygulanan sisteme geçmek istediklerini söylediler. Bunun mümkün olmayacağını belirten Başkan İlhami Ortekin, otogar esnafının eskiden uygulanan sistemin esnaf tarafından suiistimal edildiğini bu nedenle eski sisteme dönülemeyeceğini söyledi. Otogarda faaliyet gösteren otobüs firmaları adına söz alan Ali Faik Şen, otogara giriş yapan otobüslerden alınan ücretin çok yüksek olduğunu bu nedenle sistemin uygulandığı günden buyana zarar ettiklerini belirterek, "Başkanım biz eski sistemin gelmesini istiyoruz. Eski sistemde Aydın'dan kaç yolcu alındıysa o doğrultuda belediyeye para ödüyorduk. Fakat şimdi otogara giriş yapan her otobüsten ister yolcu alsın isterse almasın 18 YTL para alınıyor. Bu da firmalarımızı zora sokuyor. Bu ücretin düşürülmesini yada yolcu indirmek için otogara giriş yapan otobüslerden para alınmamasını sadece Aydın'dan yolcu alan otobüslerden para alınmasını istiyoruz" dedi. Otogarda esnaflık yapan Aydın Koca isimli bir vatandaş ise, otogar giriş ücretlerinin yüksek olmasından dolayı kendilerinin de zor durumda olduğunu belirterek, "Otobüsler giriş ücretlerinin yüksek olması dolayısıyla otogara giriş yapmıyor. Bu nedenle yolcularda otobüslerden inmeyerek alışveriş yapmıyorlar. Bu durum bizi zor duruma düşürdü. Otogar giriş ücretlerinde eskiden uygulanan sistem sayesinde daha iyi iş yapıyorduk fakat şimdi zor günler geçiriyoruz. Bu nedenle eski sisteme dönülmesini talep ediyoruz" diye konuştu. 

Esnafın sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı İlhami Ortekin, "Belediyeyi ben yönetiyorum, garaj hizmeti vermek bizim en temel görevlerimiz arasında yer alıyor. Verilen bu hizmetin bir karşılığı olmalı. Bence garaj esnafı, firmalar tarafından kullanılıyor. Firmalar otobüslerin garaja girmemesi için yolcuları yol kenarına taşıyorlar. Sonrada kazalardan, fiyatlardan dert yanıyorlar. Bundan sonra yol kenarından yolcu bindirmek gibi bir şey olmayacak. Bütün esnaflar belediyenin kurallarına uymak zorunda. Eğer Aydın'ın menfaatlerine ters bir şey yapıyorsam bana oy vermeyin. Kurallar budur" şeklinde konuştu. 

Ziyaret sonunda esnaflar isteklerini kabul ettirmek için Başkan Ortekin'le konuşmalarını dikkat etmeyerek hakarete varan konuşmalar yapmaları üzerine çileden çıkan Başkan Ortekin, kendisine 'Sen adam mısın? Bir dahaki dönemde sana oy vermeyeceğim. Bizim haklarımızı korumuyor ve bencillik ediyorsun' diyen bir esnafa makamından kovarak, makamında nifakçı insanlar istemediğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 23:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?