30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Belediye Meclisi'nde gergin toplantı

Aydın Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantılarına Belediye Başkanı İlhami Ortekin ile bir meclis üyesi arasında yaşanan kaçak su kullanımı tartışmaları damgasını vurdu. 

İl merkezinde inşaatı devam eden bir kooperatifin kaçak su kullanmak için hazırladığı düzeneği belediye meclis üyelerine göstermek için meclis salonuna getiren Başkan Ortekin ile söz konusu kooperatifin müteahhitliğini yapan Belediye Meclis Üyesi Zakir Aksu arasında tartışma çıktı. 

Meclis gündemindeki konuların görüşülmesinden önce gündem dışı olarak söz alan Belediye Meclis Üyesi Zakir Aksu, müteahhitliğini yaptığı kooperatif hakkında kaçak su kullanıldığı iddiasıyla işlem yapıldığını bir belediye meclisi üyesi aracılığıyla öğrendiğini söyledi. Söz konusu inşaatta kaçak su kullanımının söz konusu olmadığını savunan Aksu, "Belediye ekiplerinin gelip kestikleri aparat, hemen hemen bütün site inşaatlarında kullanılan ve bloklar arası su aktarımını sağlayan bir gereçtir. Birde görevlilerin konuşma üslupları belediye personeline yakışacak şekilde değildir. Kaçak su kullanımı gerçekten yapılıyor olsa dahi, bayındırlık görevlilerinin kaçak kullanılan su miktarının tespit edilmesi için uygulandıkları yöntem doğru değil. Artık Aydın'da tüm inşaatlarda hazır beton ve sıva kullanılıyor. Birde betonun kurumaması için çuvalla sarılıyor. İddia ediyorum Aydın'da en fazla işine özen gösteren ve en fazla su kullanan müteahhitlerden bir tanesi benim. Böyle bir tespit yapılacaksa, benzer büyüklükte yapılan bir inşaatta kullanılan su miktarı ile kıyaslama yapılmalı ve ceza bu miktar üzerinden kesilmeli. Bir meclis üyesi olara böyle bir olayla suçlanmam beni çok üzdü" dedi. 

Aksu'nun konuşmasını tamamlamasının ardından kaçak su kullanımını sağlamak için yapılan düzeneği meclis salonuna getiren Belediye Başkanı İlhami Ortekin, aparatı belediye meclis üyelerine gösterdi. Aksu'nu iddia ettiğinin aksine bu düzeneğin kaçak su kullanımı için hazırlandığını savunan Ortekin, "Belediyenin haklarını koruduğumuz için bize teşekkür edeceğine, tam tersine bizi eleştiriyorsunuz. Sizde bir meclis üyesisiniz. Sizinde benim gibi kamunun haklarını korumanız lazım. Biz inat olsun diye gidip, kaçak tespiti yapmıyoruz. İhbar, görevlilerimizin görmesi veya tesadüfi olarak kaçakları tespit ediyoruz. Ayrıca cezaya konu olan miktarın belirlenmesi için ben bayındırlıktan yardım istemedim. Kanunlar böyle emir ediyor ve onların belirlediği miktara göre işlem yapıyor. Sizinle alakası olmayan bir konuda, burada tartışma başlatmanıza anlam veremedim. Kayıtlarımızın hiç birinde ve hiçbir yerinde Zakir Aksu ismi geçmiyor. Bizim muhatabımız siz değil, kaçak su kullanan kooperatif idaresidir. Lütfen sizde bir belediye meclis üyesi gibi davranın ve belediyenin haklarını savunun" diye cevap verdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 15:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahir IP: 88.247.239.xxx Tarih : 4.09.2008 15:15:51

okudum ve şok oldum inanmakta istemedim zakir beyi yakındatanıyan biri olarak tüm samimiyetimle zakir aksu bunu gibi şeyelerin peşine düşekcek adam değil sayın ortekın başka şeyelere baksın zakir beyle uğraşmasın aydında 100 tane adam gibi adam varsabunların başın da zakir aksu gelir saygılarımla