20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Belediyede güvenlik önlemleri arttı

BELEDİYEDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Tehdit aldığı gerekçesiyle Aydın Valiliği tarafından yakın koruma verilen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu şimdi de belediye de güvenlik önlemlerini artırdı. Belediye giriş çıkışlarına xray cihazı yerleştirilirken, girişlere ayrı yeten dijital okumalı giriş butonları yerleştirildi.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’daki gelişi güzel kaldırımlarda işletmeye açılan büfelerin ve bazı işletmelerin yıkım kararı alınması sonrasında tehdit edilmesi ve bazı büfe işletmelecilerinin belediye önünde eylem yaptığı sırada başkanlık makamının bulunduğu kata kadar çıkarak arbede çıkarmasın ardından belediyedeki güvenlik önlemleri artırılmaya başlandı. Tehdit olaylarının yaşanmasının ardından Başkan Çerçioğlu’na Aydın Valiliği tarafından 2 adet yakın koruma tahsis edilirken, yaşanan tatsız olayların ardından ihaleye çıkarak belediye girişine xray cihazı yerleştirildi. Bunun yanı sıra güvenlik elemanı ihalesine çıkılan belediye ye 45 tane güvenlik elemanı alındı. Başkanlık katına çıkan kapı girişiyle, su, emlak ve PTT şubelerinin bulunduğu bölümde ortadan bölünerek kapı girişleri de ayrıldı. Başkanlık makamının bulunduğu blokla diğer bloğu birleştiren ara kapıda kapatılırken, başkanlık makamına ulaşan giriş tek kapıdan yapılmaya başlandı.

PERSONEL GİRİŞ-ÇIKIŞLARIDA KONTROL ALTINA ALINDI

Diğer yandan Aydın Belediyesi ana binasının iki bloğunun girişlerine ve belediyeye ait meskenlerin girişlerine dijital okumalı butonlar yerleştirildi. Belediye personeli sabah iş başı girişinde, öğlen yemek çıkışında ve girişinde ve akşam iş bitiminde dijital butondan kartlarını okutarak yada parmak okutmak suretiyle belediye binasına giriş çıkış yapabiliyorlar. Dijital butonların hem güvenlik açısından, hem de personelin giriş-çıkışlarını kontrol altına almak için yapıldığı öğrenildi.

YAPILANLAR GÜVENLİK AÇISINDAN BİR İHTİYAÇTI

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yapılanların güvenlik açısından bir gereksinim olduğunu söyledi. Dijital okutmalı sistem sayesinde de personel giriş çıkışlarını kontrol altına aldıklarını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Dijital okutmalı butonlar sayesinde personel giriş çıkışları kontrol altına alındı. İşe geç gelende mesaiye kalanda bu sistem sayesinde belli oluyor. Mesaiye kalanlar bu sistemden belirlenerek ücretleri bordlarına ekleniyor. Bu sayede iş kaybının da önüne geçtik. Elemanların yapması gereken mesai işlemlerini bu program yapıyor. Belediye ye ait bütün binalarda bu sistem var. Bütün bunları ihaleye çıkarak yaptırdık. 18 bin TL ücret karşılığında 2 adet xray cihası, 11 adet dijital okutmalı buton, bin adet kimlik kartı ve bu sistemin bilgisayar programını satın aldık” dedi.

“BELİNDE SİLAH, ELİNDE BIÇAKLA BELEDİYEYE GİRENLER OLDU”

Geçmişte yaşanan süreçte bazı olumsuz olaylar yaşadıklarını ifade eden Başkan Çerçioğlu, işlerinin sadece büfeleri kaldırmakla sonuçlanmadığını, daha yapacak işleri olduğunu söyledi. Alınması gereken rutin emniyet tedbirlerini aldıklarını dile getiren Başkan Çerçioğlu, “Yaşanan olayların ardından belediye binasında güvenlik önlemlerinin artırılması konusunda emniyetin önerileri oldu. Bizde bu öneriler doğrultusunda çeşitli düzenlemeler yapıyoruz. Burası bir kamu kuruluşudur. Buraya elinde silahla çantasında bıçakla insanların gelmesine doğru bulmuyorum. Maalesef geçtiğimiz dönemde buraya belinde silahla, çantasında 7-8 tane ekmek bıçağıyla gelenler oldu. Bundan sonra belediyemizin girişine konan xray cihazları sayesinde içeriye belinde silah veya bıçakla giren olmayacak. Burada bulunan hiç kimsenin hayatına yada malına kast edilmesine müsaade edemeyiz. Bizim amacımız vatandaşlarımızı daha güvenli bir Aydın’da yaşatmak. Bu konuda sürekli Aydın Valiliği ve Emniyetiyle diyalog halindeyiz. Belediye olarak yaşanan bu süreçte başarılan işlerin gerçekleşmesinde Valiliğin ve Emniyetin büyük destekleri oldu, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Şimdi de Emniyet Müdürlüğü’nün önerileri doğrultusunda belediyemizdeki güvenlik önlemlerini artırıyoruz” şeklinde konuştu.

BELEDİYEDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
BELEDİYEDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
BELEDİYEDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 11:44:04
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 14:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bora Bıçak IP: 78.177.41.xxx Tarih : 7.02.2010 11:13:11

Korkusuz başkan halk arkanda destekliyoruz.Herşey Aydın için.