30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Belediyede promosyon tartışması

Aydın Belediyesi personellerine 2003 yılından beri ödenmeyen banka promosyonları tartışma konusu oldu. Belediye personeline banka promosyonlarının dağıtılmaması konusunda Ekim ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı İlhami Ortekin ile AK Parti Grup Başkanı Şevket Kaya arasında hararetli tartışmalar yaşandı. Promosyonların ödenmediğini doğrulayan Başkan Ortekin; promosyonları bundan sonrada ödemeyi düşünmediklerini açıkladı.


Aydın Belediyesi’nde görevli bazı personeller tarafından bankalar tarafından verilen promosyonların kendilerine verilmediği yönünde şikayetlerin kendilerine iletildiğini açıklayan AK Parti Grup Başkanı Şevket Kaya; kamu görevlilerinin aylık ve ücretleri ile ilgili esasların Maliye Bakanlığı Muhasebe Genel Müdürlüğü tarafından belirtildiğini hatırlattı. Bu amaçla kamu kurum ve kuruluşları ile bankalar arasında aylık ve ücret ödeme protokollerinin yapılmakta olduğuna işaret eden Kaya, bu protokoller uyarınca verilecek bankacılık hizmetlerinin yanı sıra “promosyon” adı altında ayni veya nakdi mali imkanların sağlanabildiği bilgisini verdi. Bankalar tarafından sunulan ek mali imkanların tasarrufuna ilişkin olarak kamu kurum ve kuruluşlarında uygulama birliğinin olması amacıyla bazı hususların belirlendiğine dikkat çeken Kaya; “Yapılan protokoller uyarınca, banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamının personele dağıtılması genel ilke olarak benimsenmekle birlikte; toplam miktarın üçte birini geçmemek üzere komisyonca belirlenecek tutar birim personelin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere ayrılabiliyor. Bu tutar bir üst amir tarafından belirlenecek esas ve usuller çerçevesinde kullanılabiliyor. Dağıtılacak promosyonların ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba her personel için eşit tutarda aktarılmak suretiyle 6 aylık periyotlarla ödenmesi gerekiyor” dedi.


2003 yılından beri Aydın Belediyesi personellerine banka promosyonlarının dağıtılmadığını doğrulayan Başkan Ortekin, ödenmeyen promosyonların belediye bütçesine dahil edildiğini açıkladı. Banka promosyonlarının bütçeye dahil edilmesinde bir sakınca olmadığını ve bu durumun meclis üyeleri tarafından doğru bulunmamasına bir anlam veremediğini ifade eden Ortekin, şöyle konuştu. “Evet doğru, biz bu promosyonları dağıtmadık. Dağıtmayacağız ve dağıtmayı da düşünmüyoruz. Biz belediyeye bir kaynak bulmuşuz, siz eleştiriyorsunuz. Meclis üyeleri olarak gelir getirecek işler önersenize. Hepinizin bildiği gibi bankaya yatırılan para personel tarafından çekilene kadar belediyenindir. Çekildikten sonrası beni ilgilendirmez. Parayı bankadan çekene kadar, o para beni ihya eder. Daha önceleri bu para belediyeye gelmiyormuş. Herkesin bildiği bir Vakıflar Bankası örneği var. Bu sözleşmeyi uygulamamız halinde yasal sorumluluk altına giriyordu. Ama belediyenin çıkarlarına uygun olmayan bu sözleşmeyi tek taraflı olarak yırtıp attım. Hadi bakalım gelsinler ve tazminatlarını alsınlarda göreyim. Arkadaşlar belediye hepimizin, sadece başkanın değil. Belediye ne kadar güçlü olursa o kadar hizmet üretilir”

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 15:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?