29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Belediyeden su tasarrufu çağrısı

Kuşadası Belediyesi’nden vatandaşlara su tasarrufu çağrısı yapıldı. Bu arada, Kuşadası Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü (KASKİ)’ne Su İşleri Amirliği ilçenin kesintisiz su alabilmesi için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. 

Her gün 24 saat boyunca periyodik olarak mevcut kuyu ve su depolarını kontrol altında tutan ekipler, belirlenen arıza ve patlaklara da anında müdahale ederek su akışının sürekliliğini sağlamaya çalışıyor.Bazı zamanlarda meydana gelen su kesintileri ise ana su isale hatlarında meydana gelen arızalardan oluşuyor. Ekipler son olarak Cuma Pazarı üzerinden geçen ana su isale hattında oluşan arızaya müdahale ettiler. Arıza nedeniyle su kesintilerinin uzun sürmemesi için ekipler mesai tanımaksızın tamirat bitinceye kadar gece gündüz çalışıyor. Aynı şekilde sokak aralarında meydana gelen küçük patlakları da kısa sürede tamir eden ekipler, kullanılamayacak kadar kötü durumda olan şebekeleri de yenileriyle değiştiriyor. 

Kuşadası Belediye Başkan Vekili Abdullah Sarı, bu yıl içerisinde yaşanan kuraklıktan dolayı su kaynaklarının büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, vatandaşlardan suyu tasarruflu kullanmalarını istedi. Su isale hatlarında arıza ve patlaklar olmadığı sürece kesinlikle su kesintisi yapmadıklarını anlatan Kuşadası Belediye Başkan Vekili Abdullah Sarı, “Arıza oluşması halinde de vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesi ve bir an önce su alabilmeleri için gece gündüz çalışıyoruz. Diğer kontrollerimizi de 24 saat boyunca sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz suyu tasarruflu ve bilinçli kullanmaları ve israf etmemeleri. Çünkü suyumuzu zor şartlarda sadece mevcut kuyularımızdan temin ediyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 15:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?